28. srpna 2011 • 00:23

Povětkin porazil v boji o titul Čagajeva a má právo vyzvat Klička

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský boxer Alexandr Povětkin se stal novým mistrem světa v těžké váze organizace WBA. V Erfurtu porazil v sobotu krátce před půlnoci na body u všech tří rozhodčích bývalého šampiona Uzbeka Ruslana Čagajeva.



Jednatřicetiletý Povětkin, v který v roce 2004 získal v Aténách olympijské zlato, vyhrál v profesionálním ringu i svůj dvaadvacátý zápas. Vítězstvím nad Čagajevem si zajistil právo vyzvat k souboji o titul Ukrajince Vladimira Klička. Zápas se podle pravidel musí uskutečnit v následujícím roce a půl.

"Na Klička teď nemyslíme. Teď mě zajímá, že máme tenhle titul. O Kličkovi se můžeme bavit později," uvedl po zápas Povětkinův americký trenér Teddy Atlas. Svého svěřence nabádal, ať bojuje na počest svého otce, který loni zemřel. "Táta vždycky doufal, že ze mě bude mistr světa," uvedl Povětkin. "Byl to hodně těžký souboj. Je to obtížný a trpělivý soupeř."

Čagajev, jenž v roce 2007 zdolal senzačně ruského obra Nikolaje Valujeva, s Vladimirem Kličkem předloni prohrál a sobotní porážkou přišel o šanci na odvetu. Před zraky boxerské legendy Evandera Holyfielda utrpěl dvaatřicetiletý Uzbek teprve druhou porážku v profiringu.

Po slabém startu dokázal Čagajev v šestém kole soupeřem dobrými údery otřást, ale závěr opět patřil Rusovi. "Mrzí mě to, neměl jsem svůj den. Saša vyhrál zaslouženě, ale doufám, že se ještě potkáme a bude odveta," uvedl poražený boxer.

Titul mistra WBA získal v červenci Vladimir Kličko v duelu s Britem Davidem Hayem a přidal ho k titulům IBF, WBO a IBO. Vedení WBA poté vyhlásilo Ukrajince za super šampiona a pás označilo za uvolněný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud