10. dubna 2013 • 16:23

Hradilek podpoří Noční běh pro Světlušku: Je to krásný nápad!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský medailista ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek se zúčastní Nočního běhu pro Světlušku, který se ve středu 24. dubna už podruhé uskuteční v pražské Stromovce. Populární kajakář s charitativním projektem, který pomáhá nevidomým, spolupracoval už před svým loňským úspěchem na olympiádě.



„Já jsem s touto nadací byl nějakým způsobem v kontaktu už před olympiádou,“ říká Hradilek. „Byl jsem rád, že jsem mohl přispět i předtím, než jsem byl známější.“

Světluška, sbírkový projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, letos oslaví desáté narozeniny. Společně s patronkou Anetou Langerovou svítí na cestu nevidomým dětem a dospělým z celé České republiky.

Přispívá jim na speciální pomůcky, které "mluví" nebo mají hmatový displej, na psí vodící pomocníky, na osobní asistenty dětem, aby mohly chodit do běžných škol se zdravými kamarády, a seniorům, aby mohli trávit podzim života doma a nikoli v ústavu.

Hradilek se v minulosti zúčastnil koncertu Světlo pro Světlušku, letos 24. dubna se s dalšími slavnými sportovci Davidem Svobodou a Tomášem Dvořákem ukáže při Nočním běhu pro Světlušku, který se koná ve Stromovce.

Vavřinec Hradilek při své návštěvě redakce zapózoval fotografům deníku Sport
Video se připravuje ...

„Je to Stromovka, okolí trojského kanálu,“ pochvaluje si Hradilek. „Líbí se mi ten projekt. Je to nenásilné, je to pohodová akce.“

Běh měl premiéru vloni, zúčastnilo se ho 818 běžců a podařilo se vybrat 318 000 korun. Letos si běžci budou moct vybrat z tříkilometrové a pětikilometrové trati.

Startovné je 450 korun a celý výtěžek je určen Nadačnímu fondu Českého rozhlasu do sbírky Světluška na pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením. Všichni poběží s čelovkou, kterou prvních pět set registrovaných obdrží zdarma. Ostatní si ji můžou koupit na místě. Běh začne ve 21 hodin.

„Je to krásný nápad. V okamžiku, kdy vyjde počasí, je to ve Stromovce vždyky příjemné, možná ještě příjemnější než ve slunném letním dnu,“ usmívá se Hradilek.

Šéfredaktor Lukáš Tomek předal Vavřinci Hradilkovi na památku speciální titulní stránku Sportu
Šéfredaktor Lukáš Tomek předal Vavřinci Hradilkovi na památku speciální titulní stránku Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud