16. prosince 2015 • 10:15

Česka firma získala stavebního Oskara za světovou sportovní stavbu roku 2015

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prestižní cenu v kategorii Sports Award za rok 2015 obdržel na slavnostním galavečeru ESTO  v Kolíně nad Rýnem Sportovní areál Dědina, který v rekordně rychlém čase postavila v Praze česká společnost Sport-Technik Bohemia. Unikátní komplex zvítězil v konkurenci 300 projektů z celého světa.



Sportovní areál Dědina, jehož investorem byla Městská část Praha 6, byl vybudován ve dvou etapách – v létě 2014 vyrostlo během pouhých šedesáti dnů fotbalové hřiště s certifikací FAČR, tartanový atletický ovál a dvoupatrový objekt, na jaře letošního roku doplnily komplex dva tenisové dvorce, volejbalové kurty a víceúčelové hřiště pro házenou, basketbal, tenis nebo volejbal.

Dominantou Sportovního areálu Dědina je fotbalové hřiště s atletickým oválemFoto Sport-Technik Bohemia

Celý areál je postaven na základě netypického projektového řešení, které odpovídá stavbám v horském terénu nebo například v Monte Carlu.

„Velmi mě těší, že ta v uvozovkách malá Česká republika se dokázala prosadit mezi velkými světovými projekty. Všem jsme dokázali, že i v Česku jsou machři, kteří to umějí,“ říká Milan Vopička, generální ředitel firmy Sport-Technik Bohemia, která již vybudovala více než 1600 sportovních areálů a hřišť po celém světě.

Komplex doplní přetlaková hala

Do areálu se podařilo včlenit také dvoupatrový moderní objekt se šatnami, občerstvením a sociálním zázemím, vedle kterého se nachází betonová tribuna se speciálními sedačkami, ale také hřiště pro nejmenší, horolezecká stěna, trampolíny a hřiště na badminton.

V budoucnu by měla v zimních obdobích vyrůst v komplexu i polyetylenová přetlaková hala. „Tento úspěch je pro mě oceněním celoživotní práce, protože se sportovním stavbám věnuji jako projektant a stavitel už od roku 1960,“ dodává Milan Vopička, sám bývalý hokejový reprezentant Československa a ligový tenista.

Pro jeho firmu je to již druhé prestižní ocenění v anketě ESTO za sebou – loni získala cenu Community Award za realizaci fotbalového hřiště s umělým trávníkem v hale tréninkového centra Dynama České Budějovice, jehož prezidentem je bývalý reprezentant Karel Poborský.

Součástí areálu je také moderní zázemí se šatnami, sociálním zařízením nebo občerstvením
Součástí areálu je také moderní zázemí se šatnami, sociálním zařízením nebo občerstvením



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud