26. srpna 2021 • 00:00

Pivo po sportu? Zažeňte žízeň s chutí a čistou hlavou

Prezentace klienta
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plechovka osvěžujícího „zrzka“ po cyklistickém výletu nebo orosený půllitr na závěr horského výšlapu? Pro řadu sportovně aktivních lidí je to zcela běžný rituál. Otázkou ale je, zda jde sport a alkohol dohromady. Vaše tělo totiž po výkonu rozhodně uvítá spíše nealkoholický nápoj. Dnes už není třeba dělat kompromisy, jelikož některé nealkoholické varianty piv se od těch alkoholických chuťově téměř neliší.



Třeba Královsky hořké nealko od pivovaru Krušovice díky své příjemně hořké chuti silně připomíná alkoholický ležák. Je to dáno jednak správným řízem a plnou chutí, ale hlavně 28 jednotkami hořkosti IBU. Ocení ho proto každý, kdo by rád alko pivo, ale chce si zachovat čistou hlavu – jako třeba při sportovní aktivitě. Výhodou hořké chuti piva je, že potlačuje pocit žízně, která s fyzickou námahou přirozeně roste.

Pivo v sobě skrývá bohaté zásoby vitamínu A, B a D. Obsahuje přes 30 minerálních a stopových prvků, které mimo jiné hrají důležitou roli v metabolických procesech. Díky sníženému obsahu alkoholu bude jeho vstřebávání jednodušší a tolik sportovcovo tělo nezatíží.

Třeba maratonci o pivu říkají, že je to jeden z nejlepších izotonických nápojů. Ty sportovcům pomáhají zregenerovat tělo po výkonu a postupně jim doplňuje látky, které během námahy organismus využívá.

Foto Heineken Česká republika

Všeho s mírou

V porovnání s některými izotonickými drinky navíc nutriční hodnoty nealkoholického piva vycházejí příznivěji. Kupříkladu některé mají až dvakrát více kalorií než nealko pivo. Kromě toho, že je nealkoholické pivo pro sportovce ideálním osvěžením, má také několik zdravotních benefitů. Podle expertů mají pravidelní konzumenti piva například nižší krevní tlak a zmíněný vitamin D zase pomáhá snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Mějte však na paměti střídmou konzumaci. Nehledě na to, jestli jste zarytý sportovec, co žádný večer nevynechá pravidelný výklus parkem, nebo si jdete rekreačně zaběhat jednou za měsíc, platí u piva stejně jako u ostatních stravovacích návyků důležité pravidlo: Pijte s mírou. Abyste pocítili příznivé účinky toho nápoje z vody, chmele a obilného sladu naplno, doporučuje se nepřekročit půllitr piva za den.

Výborné osvěžení po sportovním výkonu

Sytě zlaté Královsky hořké nealko má správný říz a plnou sladovou chuť s převažující hořkostí. Velmi hustá a kompaktní pěna podtrhuje vysokou kvalitu piva. Krušovické nealko je k dostání v láhvi (cca 15 Kč), plechovce (cca 18 Kč) a také na čepu ve vybraných hospodách.

Články odjinud


Články odjinud