20. června 2022 • 04:00

Dloubák: Priske může dát Spartě řád. Někomu přijde chladný, jak jedná s vedením a hráči?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Sparty přichází Brian Priske s pověstí trenéra, který s Midtjyllandem strojově precizním fotbalem vyřadil v play-off Ligy mistrů podobně týmově založenou Slavii. Podle dánského novináře Troelse Bagera Thogersena bude chtít kouč podobné principy zavést i na Spartě.

 

V lecčems byla situace při Priskeho nástupu do funkce v Midtjyllandu podobná jako dnes ve Spartě. Hráči, kteří mají dobré individuální předpoklady, ale týmově to nefunguje. Složité prostředí pro trenéry. Dánský kouč si však se situací dokázal poradit. Troels Bager Thogersen v rozhovoru pro pořad a podcast Dloubák popisuje, jak toho Priske docílil, jak jedná s hráči i vedením, jak rychle umí principy aplikovat na tým a co by ze své práce mohl přenést i na Letnou. A taky to, co občas fanoušky i média na trenérovi frustrovalo.

 

Dloubák je pořad a podcast iSport.cz o nejzajímavějších a nejdůležitějších událostech v českém fotbale a jeho zákulisí. Zasvěceně, v souvislostech, s nadhledem. S redaktory Sportu i odborníky z fotbalového prostředí. Každé pondělí, a po fotbalových Studiích iSport.cz. Všechny díly Dloubáku najedete na iSport.cz/podcasty, ve všech podcastových aplikacích i YouTube deníku Sport. Moderuje Martin Vait.

 

0:00 Jaká je trenérská cesta Briana Priskeho?

12:30 Jak jedná s klubem i hráči a jak vypadá trenérův herní styl?



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud