5. srpna 2009 • 14:11

Dominik Hašek je zpět: Milenky a skandály jsou už minulostí!

Autor: val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas letí jako voda a do očekávaného návratu fenomenálního brankáře Dominika Haška (44) zbývají už pouhé hodiny! Poprvé se nejspíše představí ve čtvrtek na stadionu ve Vrchlabí! Propadne nebo oslní?



Dominátor je ZPĚT! Jeho třetí návrat vzbuzuje velké očekávání a na olympijského vítěze z Nagana se těší lidé nejen v domácích Pardubicích. Hašek už se k vrcholovému hokeji vrací potřetí, ale vzhledem k jeho věku se zdá, že už skutečně naposled. Ale speciálně pro Dominika platí: Nikdy, neříkej nikdy!

Návraty

ArchívFoto Archív
Návrat 1: Třikrát šokoval , když řekl "Končím". Nejprve už v roce 1999, kdy oznámil po sezoně definitivní konec kariéry. Nikdo tomu nemohl uvěřit, byl na vrcholu, nejlepší z nejlepších! Zranění změnila jeho názor a svou kariéru se rozhodl prodloužit.

Návart 2: Následovala životní sezona v dresu Detroitu, kterou Dominik zakončil ziskem Stanley Cupu, po kterém prahnul dlouhá léta v Buffalu. Poté pronesl: "Teď už končím! Leda že by ze mě byl útočník, betony už na sebe nechci navléknout."

Skandál

Inline InlineFoto Archiv
Jenže do té doby opěvovaný golman, kterého někteří už viděli na hradě v roli prezidenta, přišlo Haškovo totální selhání! V létě 2003 v zápase inline hokeje brutálně atakoval ležícího soupeře Šílu a zbil ho hokejkou do krve. Dostal "na tvrdo" zákaz činnosti na 1 rok! Svoji vinu veřejně nikdy neuznal, ale u veřejnosti přišel o nálepku hrdiny!

Hašek chce očistit své jméno a lidi si znovu získat. Hlásí druhý návrat! Vrací se do Detroitu. Přichází stávka v NHL a Hašek odmítá hrát za jiný klub. Celou sezonu vynechá.

Zpackaná olympiáda

Foto Archív

 

V roce 2006 se senzačně vrací do národního týmu a jede jako jednička na Olympijské hry do Turína. Zranění v prvním zápase s Německem a Haškovi po 9 minutách turnaj předčasně končí.

 

 

Foto Archív
Návrat 3: Rok 2008 a druhý Stanley Cup v Detroitu. Hašek už nehodlá pokračovat: "Po šestnácti letech musím říct sbohem. Opouštím sice tuhle hru, ale opouštím ji jako velmi šťastný člověk."

Zdá se, že Hašek nadobro skončil, je mu 43 let a dosáhl na všechny hokejové mety. Jenže po roce je tu zatím poslední návrat nejlepšího brankáře v dějinách Česka. Na led vyjede ve čtvrtek v pardubickém týmu ve 44 letech. Česká hokejová extraliga je na nohou!

Úspěchy

Dominik HašekFoto ČTK

Při jejich čtení se tají dech: 6 x Vezinova trofej pro nejlepšího golmana NHL, 2 x Hartova trofej pro nejužitečnějšího hráče ligy, 2 x Lester B. Pearson ocenění pro nejlepšího hráče ligy podle samotných hráčů, 3 x William M. Jennings trofej pro nejlepší brankářskou dvojici v týmu, 2 x vítěz Stanley Cupu, vítěz olympijských her v Naganu 1998, 2 x nejlepší golman mistrovství světa, 5 x nejlepší brankář bývalé Československé ligy, 5 x vítěz Zlaté hokejky, 2 x sportovec roku ČR a vítěz ankety hokejista století! Spousta rekordů a neuvěřitelných statistik, to je ve zkratce hokejový život Dominika Haška!

Reprezentace

Zamyšlený Vladimír Růžička. Zamyšlený Vladimír Růžička.Foto Michal Beránek - SPORT
Bral by ho Růža? "Vždyť na minulé olympiádě nedochytal ani jeden zápas. A teď je ještě o čtyři roky starší. Je pro mě obrovské dilema jeho zdraví. 44 let je prostě 44 let. ..A v době olympiády už mu bude 45! Nechci to více rozebírat, sami uvidíme, jak všechno dopadne," reaguje nečekaně trenér národního týmu.

Nevěra

Dominik Hašek odprevádzal neznámu blondínku z hotela.Foto David Kundrát, Martin Hykl/Aha!

Možná by to do něj řekl jen málokdo, ale i Dominik je rád ve společnosti krásných dam. Co na tom sejde, že doma čeká manželka Alena a jeho děti. Hašek byl minulý rok načapán z neznámou blondýnkou. Nevěra ho užírala natolik, že si to všechno chtěl pěkně zostra vyřídit s novináři, kteří ho s milenkou vyfotografovali. Ti naštěstí utekli a nedopadli jako zmrzačený inline hokejista.

 

Byznys

Dominator DominatorFoto Internet

Hašek možná bude znova válet na ledě, ale jako byznysmen neobstál. Jeho firma Dominator, do které investoval 90 milionů korun, prodělávala 30 tisíc denně a nakonec padla. Ale kdo ví, třeba Dominik chystá další překvapivý návrat i zde?!

 

 

Trénink

Preskoky cez „švédsku bedňu“ tiež nemôžu chýbať.Foto blesk.cz

Jestli se na něco můžou příznivci hokeje spolehnout, tak je to fyzická připravenost "Dominátora". Ten se staronovým koučem Brukem přes léto dřel jako kůň a podle trenéra je v perfektní kondici!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud