14. srpna 2009 • 10:40

Legendární Magic Johnson slaví 50 let: Porazil soupeře i AIDS!

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO Jeden z nejlepších basketbalistů všech dob, žijící legenda Magic Johnson slaví kulaté 50. narozeniny. Přitom před 18 lety šokoval: "Jsem HIV pozitivní"! V tu chvíli by si málokdo vsadil, že tenhle borec chorobu "přemůže" a dožije se padesátky!



Když se Johnson v roce 1991, jako první světově proslulý sportovec, veřejně označil za HIV pozitivního, pro celý svět to byl obrovský šok. Americký prezident George Bush starší tehdy řekl: "Pro mě je Magic hrdina, je to hrdina pro každého, kdo miluje sport."

Johnson zanechal kariéru sportovce a okamžitě se zapojil do kampaní proti šíření nemoci AIDS a získal podporu od milionů fanoušků po celém světě. Navzdory své nemoci, ho příznivci nejprestižnější basketbalové soutěže na světě NBA zvolili v roce 1991/92 do zahajovací sestavy zápasu hvězd.

Uběhlo dlouhých 18 let a Magic se cítí skvěle a slaví padesátku! Basketbalista, který byl po mnoho let symbolem NBA, ale především klubu LA Lakers, zůstává pro své fanoušky nadále tím největším hrdinou! Vyhrál totiž téměř vše! I proto má v Los Angeles vlastní sochu, která všem připomíná nejslavnější éru LA Lakers!

V NBA působil 13 sezon a zůstal vždy věrný LA Lakers. Navíc klub dovedl pětkrát k titulu a za svou kariéru nastřílel úžasných 17707 bodů. Třikrát byl zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže a vrcholem jeho kariéry bylo vítezství s týmem USA na olympijských hrách v Barceloně.

380086:gallery:true:true

Magic se ještě v polovině 90. let jako trenér a hráč Lakers pokusil o návrat, ale poté už dal definitivně přednost byznysu. A je v něm úspěšný! Navíc nezapomíná ani na charitu a na boj proti AIDS věnoval už více jak 1,1 milionu dolarů. Má manželku Earlithu a vychovává syna Earvina a adoptovanou dcerku Elisu. Z nemanželského vztahu má už dospělého syna Andrewa.

"Vše nejlepší Magicu"!

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud