20. dubna 2010 • 04:59

Manžel Fibingerové o zabití cyklisty: Lítost necítí

Autor: Blesk Michal Budík
Vstoupit do diskuse
48
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manžel bývalé slavné atletky Heleny Fibingerové Jaroslav Šmíd (76) poprvé promluvil o své dopravní nehodě, při které loni koncem listopadu zemřel cyklista Karel P. (†36). Vyšetřovatel ho koncem března obvinil z ublížení na zdraví s následkem smrti.



Blesk.czŠmíd sice přiznal alkohol, ale vinu necítí, a dokonce tvrdí, že policie zničila některé důkazy! Rodina cyklisty alespoň na omluvu čeká dodnes marně.

Podle znalce najel řidič nissanu nejméně v devadesátikilometrové rychlosti zezadu do cyklisty jedoucího před ním. Způsobil mu tím poranění hlavy a hrudníku, na jejichž následky cyklista na místě zemřel.


Jaroslav Šmíd měl po nehodě pozitivní test na alkohol. Z krve byla později jeho hladina stanovena na nejméně 1,33 promile. „Za alkohol jsem ochoten nést následky. Nehodu jsem ale nezpůsobil,“ říká rezolutně Šmíd, který se tehdy vracel z návštěvy vinného sklípku.

Ve znaleckém posudku se hovoří o tom, že světelné podmínky v době srážky odpovídaly nočnímu vidění. Podle znalce jel cyklista 1,9 metru od krajnice, tedy dále než v polovině jízdního pruhu.

Místo, kde vyhasl život otce tří malých dětí Karla P. (36) dnes připomíná tento křížek od kamarádů.
Místo, kde vyhasl život otce tří malých dětí Karla P. (36) dnes připomíná tento křížek od kamarádů.


Šmíd tvrdí, že cyklista před nárazem na kole vůbec neseděl. „Přecházel s ním silnici,“ řekl Blesku. A navíc přidal další drsné tvrzení. Domnívá se, že byl druhý, ne-li dokonce třetí šofér v pořadí, který cyklistu srazil.

„Na místě se našly úlomky plastů, které nepocházely ani z kola ani z mého auta,“ uvedl Šmíd. Proč by na to policie nepřišla? Předměty podle něj záměrně zničil policejní vyšetřovatel, který jako první ohledával místo činu.

Policie to ale vidí úplně jinak! „S rodinou poškozeného mě nepojí ani přátelský ani příbuzenský vztah,“ odmítl nařčení kriminalista Karel Z.

Závady na vyšetřování neshledala už dříve ani kontrola z policejního prezidia. „Potřebují viníka kvůli odškodnému. Tak se to snaží hodit na mě,“ trvá na svém manžel Heleny Fibingerové.

Ale že by třeba projevil lítost nad celou událostí? To ne, s rodinou zabitého cyklisty se prý zatím nijak nekontaktoval…

Vstoupit do diskuse
48
Články odjinud


Články odjinud