21. května 2010 • 07:00

Pohřeb hokejisty (†14): Neberte mi ho, křičela matka

Autor: Nový Čas, bko
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Můj andílek, moje láska..." Zoufalá matka Erika Lyóscová (40) se ve čtvrtek loučila se svým tragicky zesnulým synem Erikem (†14). Tělo talentovaného hokejisty bylo v neděli nalezeno pod okny třináctipatrového paneláku na košickém sídlišti, kde i s rodiči bydlel. Erikovu smrt teď vyšetřuje policie.



Poslední sbohem milovanému synovi, bratrovi a spoluhráči dali jeho blízcí v Kostele Královny pokoje. Zdrcená matka křečovitě tiskla v rukou synovu fotografii, zoufale plakala a při cestě na hřbitov ji museli podpírat.


Tam se pak Erika Lyóscová úplně zhroutila. Objímala a líbala Erikovu rakev, nic nepomáhalo utěšování od mladšího syna Marka (10). "Ještě chvíli... Nechte mě s ním ještě chvilku," prosila zoufalá matka.



Nad ní plakal manžel Tibor (40), který viděl Erika z rodiny jako poslední. Sám se s ním totiž v neděli pohádal kvůli propálenému koberci po návštěvě jeho kamarádů. Poté nadějný hokejista zmizel bytu a za dvě hodiny byl nalezen mrtvý.

Erik pravděpodobně vypadl ze 13. patra, policie nyní řeší, jestli vyskočil, spadl nešťastnou náhodou, nebo jeho pád někdo zavinil. "Klidně mu mohl někdo pomoci," říká Tibor Lyósca, který si vyčítá, že synovi vyčítal takovou maličkost.

"Vynadal jsem mu. Možná jsem zareagoval zbytečně prudce a on se asi vylekal," prohlásil otec.

562243:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
19
Články odjinud


Články odjinud