21. srpna 2010 • 09:31

Sparťané a profíci. Jak se liší jejich jídelníček?

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Život profesionálního fotbalisty je plný odříkání. Pokud má chuť si smlsnout na něčem dobrém a nezdravém, má jedinou možnost – že si ho vybere Sparta. V tomhle klubu se totiž na nějaké to kilo navíc nehledí. Aspoň podle nedávné „klobásové“ aféry Kladrubského s Brabcem a taky případu údajného vodkového tahu kapitána Řepky.



Je toho na fandy nějak moc. Nejdřív se Sparta ztrapní hanebnou prohrou 0:2 s Žilinou v předkole Ligy mistrů. Pak se ukáže, že životospráva jejích největších opor je k smíchu.

Hned po prohraném utkání totiž vyšlo najevo, že se Kladrubský s Brabcem ve středu ládovali každý dvěma tučnými klobásami. Vzápětí list Aha! na základě svého zdroje píše, že kapitán Řepka zapíjel fotbalový žal mnoha panáky vodky a v opilosti snad i řídil.


Odborníci na životosprávu se děsí. „Pokud porušíte pitný režim a dáte si větší množství alkoholu třeba ve středu s tím, že vás čeká zápas až v sobotu, tak může nastat problém,“ řekl před pár měsíci trenér Jaroslav Hřebík. „Mezi zápasem ještě může být náročný trénink a vy si nestihnete dát vnitřní prostředí narušené alkoholem do pořádku. Tělo prostě nemusí být ani v sobotu optimálně připravené.“

Gólman Blažek míč přes Hohenedera nechytil a Sparta inkasovala Gólman Blažek míč přes Hohenedera nechytil a Sparta inkasovalaFoto ČTK


Podobně odsuzuje i pochutnávání si na klobáse. Při jednom ze svých sparťanských angažmá za ni dal obránci Jiřímu Novotnému pokutu 10 tisíc korun. Druhému podobnému hříšníkovi Miroslavu Slepičkovi pomohla jen přímluva tehdejšího spoluhráče Karla Poborského.

„Klobása na přepáleném tuku, to je jedna z nejhorších věcí,“ tvrdil Hřebík. „Kdo si podobné věci neodpustí, těžko dosáhne vrcholných výkonů.“


Jenže v současné Spartě to asi vidí jinak. Bez sebemenšího potrestání se přešla jak klobásová hostina Kladrubského s Brabcem, tak Řepkův alkoholový tah, jak o něm psal list Aha!

Nepleťte se, špičkový sport je většinou opravdu řehole. Ale není profík jako profík. Stačí porovnat jídelníček špičkového sportovce a sparťanského fotbalisty (jak se dá vytušit podle posledního týdne).

Jídelníček špičkového sportovce
Snídaně: Celozrnný chléb se šunkou a zeleninou, voda.
Dopolední svačina: Lehký proteinový shake, ovoce, celozrnné pečivo, proteinová tyčinka.
Oběd: Rýže, popř. těstoviny, zelenina.
Odpolední svačina: Chléb s burákovým máslem.
Večeře: Kuřecí, popř. ryba, zelenina, olivový olej.

Jídelníček sparťanského fotbalisty
Snídaně: Vejce s anglickou slaninou, kafe se čtyřmi cukry (a jako „vyprošťováka“ buď pivko, nebo nějakou pořádnou polívku).
Dopolední svačina: Hamburger, hranolky a půllitr coly, zmrzlina (to všechno u McDonalda, je přece hned vedle stadionu Sparty).
Oběd: Guláš s osmi, dvě plzně, zákusky, vodka (U Ševce Matouše už pro sparťany mají stůl pro štamgasty).
Odpolední svačina: Dvě klobásy, plnotučná hořčice, dva krajíce chleba, dvě plzně (nejlíp na stadionu v Benešově, tam to šmakuje).
Večeře: Vepřové koleno, pečená žebra, vodka (jí se naLačno, hlavně se nezaKuckat)

Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami.
Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami.

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud