11. listopadu 2011 • 15:40

Děti se bojí nasednout do letadla, říká vdova po Demitrovi

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragická letecká nehoda, která si 7. září letošního roku vyžádala životy 44 lidí -  především hokejistů týmu Jaroslavle, zůstává stále v živé paměti. Kromě ruských  hokejistů přišla o život i trojice českých reprezentantů Karel Rachůnek (†32), Jan Marek (†31) a Josef Vašíček (†30). O svou ikonu přišli i na Slovensku, když do hokejového  nebe navždy odešel Pavol Demitra (†36). Trauma ze smrti otce tak prožívají i děti slovenské hvězdy.



Pavol Demitra spojil svojí kariéru v NHL především se St. Louis Blues, v jehož  barvách se bil dlouhých sedm let. Vedení klubu a fanoušci se se svou dlouholetou oporou rozloučili v úterý před zápasem s Chicagem. Na rozlučkovou akci dostala pozvánku i žena Pavola Demitry.

"Funkcionáři klubu chtěli, abych se akce zúčastnila. St. Louis byl náš druhý domov. Keith Tkachuk (Demitrův spoluhráč) poslal letenky pro mě i pro děti. Ale děti se  bály nasednout do letadla, nejsou na to připravené," řekla pro server pluska.sk žena slovenské ikony Maja Demitrová.

Že by do St. Louis odcestovala sama, prý neuvažovala. "Co kdyby se něco stalo? Bez dětí bych nešla. Kdyby cesta trvala dvě hodiny, tak bychom to zvládli, ale devět je prostě moc. Zůstali jsme doma," říká manželka Demitry.

Vedení Blues založilo na počest Demitry a Rusa Koroleva, který za klub také v minulosti hrál, nadaci. "Velmi si vážím toho, co lidé v St. Louis na počest mého manžela dělají. Peníze půjdou na mládež v Trenčíně," prozradila vdova zesnulého slovenského útočníka.

"Do klubu jsem poslala dopis, ve kterém jsem se vše snažila vysvětlit. Pavol byl v klubu velmi oblíbený, moc chci všem poděkovat," končí smutný rozhovor Maja Demitrová.

Ceremoniál v St.Louis při příležitosti uctění Pavola Demitry a Igora Koroljova.
Ceremoniál v St.Louis při příležitosti uctění Pavola Demitry a Igora Koroljova.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud