14. listopadu 2011 • 21:20

Staszko čeká na nabídku k sňatku: Zlatokopku snad poznám

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má na kontě skoro sto milionů korun, dál ale zůstává skromným a pokorným sympaťákem z Třince. „Chtěl bych, aby můj život pokračoval ve stejném rytmu jako dosud,“ přeje si Martin Staszko, týden poté, co sahal po vítězství v nejprestižnějším pokerovém turnaji světa WSOP Main Event.



Místo značkového oblečení dorazil v riflích, šedé bundě a modrém tričku. Žádné manýry zbohatlíka, žádné odvážná gesta. I když ho blesky fotoaparátů oslňovaly, neuhnul ani o píď a rozpačitě se usmíval.

„Takovýto velký zájem je pro mě novinkou. Jsem na to ale připravený a zvládnu to,“ přiznal zřejmě neobletovanější český pokerový hráč současnosti Martin Staszko.

Před několika týdny ho znali jen karetní nadšenci. Nyní ho ale poznává celý národ. To je ten mág ve flanelové košili, co vyhrál na nejprestižnějším pokerovém turnaji světa 98 milionů korun. „Tu košili mám u sebe.

Budu o ní pečovat,“ slíbil. „Ale kdo ví, možná si ji někdy vezmu na nějaký turnaj pro štěstí,“ přemítal mezi novináři Staszko.

Kdysi pracoval jako vedoucí výroby v automobilce, teď už ale dobře ví, že se jako pokerový profesionál k bývalému zaměstnavateli nevrátí.

„Poker mám rád a díky němu jsem svobodný i ve svém volném čase. Mohu si určit, co budu dělat a kde a kdy budu hrát. Kombinovat navíc hraní profesionální pokeru s civilním zaměstnáním se nedá,“ řekl Staszko.

To je však jediná změna. Bohatství nebohatství, dál bude bydlet ve svém bytě v Třinci, večeřet pizzu z trouby a jezdit městskou hromadnou dopravou.

Pokerový hrdina Martin Staszko přiletěl v neděli do PrahyFoto Martin Sekanina (Blesk)

„Nemám ve zvyku rozhazovat. Nebudu utrácet za věci, které nepotřebuji. Budu teď hrát poker po světě a spojím to s cestováním,“ přiznal s tím, že bude objíždět turnaje s buy-inem maximálně do pěti tisíc eur.

Leda by se v jeho životě objevila vážná známost, která by za to pro pětatřicetiletého Staszka stála. „Pakliže bych měl mít rodinu, tak bych už nějaký baráček koupil,“ slíbil s tím, že si je ale dobře vědom, že se na něj v současné chvíli mohou lepit i zlatokopky.

„Snad poznám ty, kterým by šlo jen o peníze. Každopádně teď žádnou nabídku k sňatku nemám,“ pousmál se Staszko.

Fakt, že pak bude muset odvést patnáct procent na daních, mu ovšem nevadí. „Budu to musel ještě zkonzultovat s poradcem a právníky, ale stěhovat se kvůli tomu do jiné země nebudu,“ dodal na závěr čerstvý multimilionář.

Celý rozhovor s Martinem Staszkem čtěte v úterním vydání deníku Sport

Pětatřicetiletý Martin Staszko získal pohádkových 101 milionů korun
Pětatřicetiletý Martin Staszko získal pohádkových 101 milionů korun

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud