17. dubna 2012 • 04:00

Přítelkyně fotbalisty Morosiniho (†25): V márnici se na mě usmíval

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anna měla za sebou to nejtěžší, co ji v životě potkalo. Právě v márnici identifi kovala svého přítele, fotbalistu Piermaria Morosiniho (†25), který v sobotu zemřel při zápasu druhé italské ligy. „Lehce se usmíval. Byl krásný,“ řekla, když vyšla ze studené budovy smrti.



Vzkaz lidem, které Morosiniho šokující smrt zasáhla, shrnula Anna do prohlášení. To vydala společně s Livornem, klubem, za který její přítel hrál: „Děkujeme všem, kteří v těchto hodinách bolesti jsou s námi. Přátelům a známým, kteří uchovají Piermaria ve svých vzpomínkách jako velkého sportovce a mimořádného člověka.“

Po fotbalistovi, který ve čtrnácti přišel o matku Camillu, v sedmnácti o otce Alda a o rok později spáchal sebevraždu jeho bratr, zbyla osamocená postižená sestra.

„Víme, že ji Moro podporoval, měla jen jeho. Jako tým i jako klub Udine jí budeme pomáhat podle potřeby. Nesmí zůstat sama, teď má nás,“ řekl Antonio Di Natale, kapitán Udine.

Tady měl Morosini smlouvu, v Livornu byl jen na hostování. „Moro byl výjimečný kluk. Přes všechny tragédie, které ho potkaly, byl plný života a zajímal se o problémy druhých,“ dodal Di Natale.

Mario Balotelli, kontroverzní hvězda Manchesteru City, potkal Morosiniho v italské reprezentaci do 21 let. „Vzalo mi to slova, nemohl jsem promluvit, když jsem se o jeho smrti dověděl. Vybavil jsem si ho a jako první mě napadlo: To nemůže být pravda, že je mrtvý, musí to být nějaký hloupý vtip,“ popsal Balotelli.

Na otázku, co přesně způsobilo Morosiniho smrt, by měla odpovědět pitva. Za posledních deset let na selhání srdce zemřelo už čtrnáct fotbalistů.

Piermario Morosini po svém kolapsu na hřišti Pescary
Piermario Morosini po svém kolapsu na hřišti Pescary

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud