31. ledna 2015 • 17:20

Serena ve finále zvracela: Všechno je někdy poprvé, muselo to ven

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestávku na zatažení střechy kvůli dešti během ženského finále Australian Open využil každý posvém. Serena Williamsová ke zdravotní přestávce, během které zvracela. „Poprvé v životě během zápasu,“ přiznala. Druhý týden turnaje ji trápilo nachlazení, kvůli slabosti ukončila předčasně den před finále trénink a tohle byl zřejmě další z důsledků. Ani zvracení ji ale nezastavilo a finále proti Marii Šarapovové ve dvou setech ovládla.



Kdekdo by raději zůstal v posteli, pokud by si ráno naměřil teplotu a vykašlával obsah snídaně. Ne tak Serena Williamsová . A už vůbec ne v den finále Australian Open.

Američanka si i nemocná došla pro devatenáctý grandslamový titul v životě, a po zápase přiznala, že v šatně během zápasu zvracela.

„Řekla bych, že mi to i pomohlo. Cítila jsem se pak lépe, uvolnil se mi hrudník,“ řekla Williamsová k dění během pauzy na zavírání střechy. Na to, že jí déšť přišel vhod a mohla si tak vyčistit žaludek, měla svůj pohled: „Mohlo se to stát třeba na kurtu, cpalo se to ven. Takže bych neřekla, že bych musela mít lékařský time out.“

Zdravotní potíže provázely nejlepší hráčku světa celý druhý týden v Melbourne. Z obyčejného nachlazení se začala klubat chřipka. Den před finále kašlala a smrkala do ručníku během dopoledního tréninku, který raději přerušila a vrátila se s raketou v ruce zase až odpoledne.

Při finále dostávala kapky proti kašli. „Doktor mi ho trochu dal, na utlumení, protože jsem kašlala opravdu dost. Snažila jsem se hlavně dát dohromady,“ podotkla vítězka turnaje.

Vítězný skok Sereny Williamsové. Američanka ve finále Australian Open přejela Marii Šarapovovou a slaví v Melbourne šestý titul
Vítězný skok Sereny Williamsové. Američanka ve finále Australian Open přejela Marii Šarapovovou a slaví v Melbourne šestý titul

Navíc jí dávala pořádně zabrat Šarapovová . Po prohrané první sadě se zlepšila, přidala na agresivitě a navýšila počet vítězných míčů. Přestože Williamsová Rusku porazila pošestnácté za sebou, žádná selanka to nebyla.

„Rozhodně se zápas ve druhé sadě zdramatizoval. Maria začala hrát důrazněji a já naopak pasivněji, jenom jsem udržovala míče ve hře. Musela jsem zlepšit podání, protože pokud mi slábla mezihra, bylo potřeba zápas zavřít podáním. Pár snadných míčů jsem zkazila. Každopádně tam najdu momenty, o kterých vím, že do budoucna je potřeba je zlepšit,“ řekla světová jednička, která se dvacátý titul pokusí přidat už na začátku léta na Roland Garros v Paříži.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud