23. ledna 2016 • 09:30

Strýcová o životním zápase: Hrála jsem skvěle. A teď si to užiju!

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí nasazená proti 48. hráčce žebříčku WTA. Španělský dělostřelec Garbiňe Muguruzaová vs. o hlavu menší Barbora Strýcová. Jasná záležitost? Ano, díky velkému představení české tenistky. Strýcová se výhrou 6:3, 6:2 postarala o největší překvapení dosavadního průběhu Australian Open a těší se na osmifinále.



"Cítila jsem se výborně a zahrála skvěle. Držela jsem se svého plánu. Hrála jsem míče hluboko, což fungovalo. Věřila jsem si, nebyla nervózní a dobře jsem se pohybovala," hlásila nadšená Strýcová po senzační výhře hned na dvorci. A v jejím hlase bylo znát i překvapení.

Devětadvacetiletá Češka totiž v předchozích dvou zápasech s Muguruzaovou neuhrála ani set. Stigmata z marných výkonů? Kdepak, zapomenuto, Strýcová dobře podávala a pestrou hrou nepustila jednu z favoritek na titul vůbec do hry. Zápas byl hotový za 76 minut.

"Barbora mě rozběhala a hrála chytře. Já se necítila na kurtu ani chvilku dobře. Nemohla jsem se dostat do rytmu a trefit dvorec," řekla Muguruzaová, která udělala 32 nevynucených chyb, dvakrát více než česká fedcupová vítězka.

Další kořist? Azarenková

Strýcová si v osmifinále zahraje s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Někdejší světová jednička porazila Japonku Naomi Osakaovou dvakrát 6:1.

"Výhra nad Garbiňe mi dodává do dalšího zápasu porci sebevědomí. Jsem nadšená z postupu do čtvrtého kola a chci si to vychutnat," prohlásila Strýcová.

S dvojnásobnou vítězkou turnaje Azarenkovou neuhrála Strýcová ve čtyřech zápasech ani set. V Melbourne na Bělorusku narazí potřetí za sebou, loni ani předloni neměla proti favoritce šanci. "Viktoria je velmi, velmi dobrá, viděla jsem ji v tréninku a zasahovala míče skvěle. Proti takovým hráčkám musíte hrát svůj nejlepší tenis, hluboko do kurtu, dobře podávat a o to se zase budu snažit," řekla.

V grandslamovém osmifinále dvouhry je Strýcová teprve podruhé v kariéře. Dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open se mezi dospělými nejdál dostala předloni ve Wimbledonu, kde si zahrála čtvrtfinále.

Je to tam! Barbora Strýcová se raduje ze senzačního postupu do osmifinále Australian Open
Je to tam! Barbora Strýcová se raduje ze senzačního postupu do osmifinále Australian Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud