14. února 2021 • 15:08

Ruský přízrak Aslan vládne. I díky jízdě Českem: Vše do sebe zapadlo

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daniil Medveděv, Andrej Rubljov a… Aslan Karacev. Po triumfu na ATP Cupu ukazuje ruský mužský tenis také při Australian Open, jak početná a silná je jeho armáda. V Melbourne byl povýšen poprvé v kariéře do stavu grandslamových čtvrtfinalistů sedmadvacetiletý muž až ze 114. místě žebříčku ATP. To vše při premiéře na turnaji velké čtyřky, kam se po devíti nezdarech konečně prokousal z kvalifikace.



Je sice únor, Karacevova cesta k novým výšinám však začala už loni v létě. V Česku! Na dvou challengerech v Praze a třetím v Ostravě vyhrál 15 z 16 utkání. Zdolal Wawrinku, Veselého, či Gulbise.

„V České republice to vše začalo, ze dvou titulů na challengeru po lockdownu jsem získal kupu sebedůvěry, v přípravě jsem ještě víc zamakal. Všechno do sebe zapadlo,“ líčí Karatsev cestu, kterou stoupal. Po pětiměsíční přestávce kvůli pandemii začínal za 250. místem žebříčku, dnes je 114. a má jistotu, že po Melbourne poskočí až k 60. příčce. Už třicet let se na Australian Open neprotáhl do čtvrtfinále žebříčkově hůř postavený borec.

Karacev ve třetím kole vystřílel 50 winnery Diega Schwartzmana, o zápas dál uspořádal comeback z 0:2 proti mladému Kanaďanovi Felixi Auger-Aliassimovi. A mezi top osmičkou čeká Grigor Dimitrov. „Jsem připravený na každého,“ uculil se rodák z Vladikavkazu.

Kdo ví, co ještě u protinožců dokáže.

Ruský přízrak Aslan Karacev překvapuje svými výkony na Australian Open
Ruský přízrak Aslan Karacev překvapuje svými výkony na Australian Open

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud