Jan Jaroch
16. ledna 2023 • 08:00

Austrálie v šoku, Kyrgios se odhlásil z turnaje: Jsem zdrcený, brutální rána

Autor: Jan Jaroch, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě v pátek pobíhal na centrkurtu Roda Lavera při exhibičním zápase s Novakem Djokovičem, který pořadatelé vyprodali během necelé hodiny. V pondělí, první den Australian Open a necelých 24 hodin před svým úvodním zápasem, svolal narychlo tiskovou konferenci. A na ní sedmadvacetiletý Nicky Kyrgios oznámil: Odstupuji z turnaje. Velká bublina, sen o prvním domácím vítězi za 47 let, splaskla krutě brzy.



„Jsem zdrcený, nemůžu se zúčastnit turnaje, který měl být jedním z nejdůležitějších v mé kariéře. Je to brutální rána,“ pravil 21. tenista žebříčku, jenž z posledních dvou grandslamů zapsal finále ve Wimbledonu a čtvrtfinále na US Open.

Důvodem je zranění kolena, má prasklinu v menisku a čeká ho lehká operace „Posledních pět nocí jsem se kvůli tomu moc nevyspal, jak to bolelo. Dělalo mi to problémy při podání a navíc se to zhoršovalo, takže jsem se rozhodl toho zbavit," řekl Kyrgios, který by se po artroskopické operaci měl vrátit v březnu v Indian Wells.

Kyrgios měl v prvním kole nastoupit proti Romanu Safjullinovi z Ruska. Jeho nejlepším výsledkem na Australian Open tak zůstává čtvrtfinále z roku 2015.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud