24. ledna 2023 • 13:45

Lehečkova cesta končí. Ve čtvrtfinále Australian Open padl s Tsitsipasem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Životní turnaj Jiřího Lehečky končí ve čtvrtfinále. Na Australian Open nestačil na světovou čtyřku Stefanose Tsitsipase z Řecka 3:6, 6:7 (2) a 4:6. Do semifinále se nepodívá ani Sebastian Korda. Syn někdejšího českého tenisty Petra Kordy si během utkání s Rusem Karenem Chačanovem poranil zápěstí, ve 3. setu za stavu 0:2 (6:7, 3:6, 0:3) byl nakonec nucen duel skrečovat.



Nasazená trojka Tsitsipas se probojovala v Melbourne mezi čtyři nejlepší hráče potřetí za sebou a celkově počtvrté. O finále si Tsitsipas zahraje s Karenem Chačanovem z Ruska.

Jednadvacetiletý Lehečka neprolomil ani jednou v utkání soupeřův servis, naopak o něj dvakrát přišel. Nenapodobil Tomáše Berdycha, který se v letech 2014 a 2015 dostal mezi nejlepší čtveřici na turnaji. I tak český tenista prožil nejvydařenější grandslamové vystoupení v kariéře a čeká jej výrazný posun v žebříčku, v kterém mu před Australian Open patřilo 71. místo.

Korda se zranil a musel vzdát

Dvaadvacetiletý Korda, jehož otec Petr grandslam v Melbourne v českých barvách vyhrál v roce 1998, ztratil vyrovnanou úvodní sadu ve zkrácené hře. V ní si Chačanov vypracoval náskok 6:3 a proměnil třetí setbol.

Ve druhém setu si oba hráči drželi servis do stavu 3:3. Poté však Korda, jenž si po pátém gamu nechal zatejpovat zápěstí, nezískal už ani game a po ztrátě dalších tří her ve třetí sadě duel vzdal. Svěřenec trenéra Radka Štěpánka si i tak posunul v Melbourne postupem do čtvrtfinále grandslamové maximum.

Sebastian Korda geny nezapře. Sportovními úspěchy hýří celý rodinný klan
Video se připravuje ...

„Něco už jsem cítil před pár týdny v Adelaide, ale přešlo to. Při zápasech to bylo doteď v pohodě. Ve druhém setu se to ale po jednom z forhendových returnů zhoršilo a najednou bylo těžké vůbec udržet raketu. Vracet voleje bylo skoro nemožné. Musím k doktorovi a zjistit, co s tím je,“ řekl Korda.

Mezi ženami tvoří první semifinálovou dvojici Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Běloruska Viktoria Azarenková. Vítězka loňského Wimbledonu Rybakinová porazila za hodinu a 21 minut Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:2, 6:4. Dvojnásobná šampionka Australian Open Azarenková přehrála světovou trojku Američanku Jessicu Pegulaovou 6:4, 6:1.

Výsledky tenisového Australian Open

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 76,5 milionu australských dolarů):

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Azarenková (24-Běl.) - Pegulaová (3-USA) 6:4, 6:1, Rybakinová (22-Kaz.) - Ostapenková (17-Lot.) 6:2, 6:4.

Muži:

Dvouhra - čtvrffinále:
Tsitsipas (3-Řec.) - Lehečka (ČR) 6:3, 7:6 (7:2), 6:4, Chačanov (18-Rus.) - Korda (29-USA) 7:6 (7:5), 6:3, 3:0 skreč.

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:
Filip (ČR) - Zimnoch (Ukr.) 6:3, 6:3, Tjukajev (Rus.) - Mrva (9-ČR) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud