Jan Jaroch
24. ledna 2023 • 15:05

Metr a Lehečka byl v semifinále. Sledujte, jak Řek unikl diskvalifikaci

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka 0:3 na sety, přesto byl Jiří Lehečka semifinále Australian Open vlastně hodně blízko. Jeho přemožitel Stefanos Tsitsipas během třetí sady v návalu frustrace odpálil tenisák do zadní bariéry a málem trefil sběrače míčků. Pokud by k tomu došlo, následovala by diskvalifikace.



Čtyřiadvacetiletý Stefanos Tsitsipas je prchlivý chlapík. Řecký temperament na kurtu nezapře, ať už se projevuje občasnými konflikty s tátou Apostolosem či soupeři. Ve čtvrtfinále Australian Open na to málem zle doplatil. „Měl obrovské štěstí. Kdyby sběrače trefil, už jde podat ruku k síti jako poražený. Tohle nemůžete dělat, musíte být pozorní. Bylo to nebezpečné,“ vyčítal světové čtyřce americký komentátor Jim Courier.

Ta v inkriminovaný moment vedla 2:0 na sety a 4:3 ve třetím, když stál na podání Jiří Lehečka. Po jeho vítězném forhendu, který se odrazil od zdi, se ještě Tsitsipas ohnal raketou a poslal ho znovu proti bariéře. K míčku už v tu dobu ale běžel sběrač, kterého Řek minul tak o metr.

„Toho sběrače jsem viděl. Jsem profesionální tenista, samozřejmě jsem na něj nemířil. Jen jsem míček odpálil do zdi, sběrač byl podle mě ještě docela daleko. Musel bych se opravdu hodně ustřelit, abych ho trefil. Ale samozřejmě není hezké něco takového udělat, i když jsem tenisák nenapálil velkou silou. I tak jsem to neměl dělat, nejsem za to na sebe pyšný, ale přemohla mě frustrace,“ komentoval incident Tsitsipas.

Nebyla by to první diskvalifikace renomované hvězdy z poslední doby, z US Open 2020 byl za nástřel čárové rozhodčí vyloučen Novak Djokovič. Na letošním Australian Open hlídá lajny elektronický systém, ani tak nejsou tenisté zcela v bezpečí, jak ukázal Tsitsipasův případ.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud