29. ledna 2023 • 09:10

Fantazie! Krejčíková se Siniakovou v Austrálii obhájily titul: Úžasná cesta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český triumf! Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková obhájily titul ve čtyřhře na Australian Open. Nasazené jedničky porazily ve finále japonský pár Šúko Aojamaová, Ena Šibaharová 6:4, 6:3. Společně dosáhly na sedmý grandslamový triumf a neprohrály na „turnajích velké čtyřky" už 24 zápasů v řadě.



Krejčíková se Siniakovou se do finále v Melbourne dostaly potřetí za sebou, grandslamový titul ale obhájily vůbec poprvé. Duel proti turnajovým desítkám zvládly za hodinu a půl. Vedle vítězství získaly šek na 695 tisíc australských dolarů (asi 10,8 milionu korun). Nejlepší deblový pár loňského roku bude letos obhajovat vítězství také ve Wimbledonu a na US Open.

„Jsem ráda, že s Katkou pořád hrajeme, a moc jí za vše děkuji. Máme za sebou dlouhou cestu a stále se snažíme zlepšovat a posouvat. Těším se na další společné zážitky,“ řekla na kurtu Krejčíková. „Blahopřeji také soupeřkám. Hrály opravdu dobře a vím, že nás chtěly porazit. Cítím z nich skvělou energii a líbí se mi, jak se prezentují,“ doplnila.

Ziskem sedmého grandslamového titulu se Krejčíková se Siniakovou přiblížily v historickém žebříčku k Heleně Sukové, která má o dva triumfy více. V čele statistiky je s 12 vítězstvími Jana Novotná.

„Jsme rády, že jsme tu mohly být a hrát v takto skvělé atmosféře. I já Báře děkuji. Byla to úžasná cesta a těším se na další turnaje. Je skvělé, že stále držíme spolu,“ uvedla Siniaková, která také na dálku popřála mamince k narozeninám. „Tohle pro ní je velký dárek,“ podotkla s úsměvem rodačka z Hradce Králové.

České favoritky ztratily na melbournském turnaji set pouze v úvodním kole proti norsko-americkému páru Ulrikke Eikeriová, Catherine Harrisonová. Společně vyhrály čtvrtý grandslamový titul za sebou. Vloni neuspěly jen na Roland Garros, odkud se musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus ještě před startem odhlásit.

Obhájkyně prvenství zahájily finále proti Japonkám výborně a hned v úvodní hře získaly brejk. Díky stoprocentnímu servisu se poté ujaly po 47 minutách hry vedení.

Také do druhé sady vstoupily Krejčíková se Siniakovou brejkem. Ve čtvrté hře sice Češky podání neudržely, od stavu 3:3 ale ovládly zbývající tři hry a díky dalším dvěma prolomeným servisům dotáhly duel k vítězství. „Chceme soupeřkám pogratulovat k sedmému grandslamovému titulu. Je to až neuvěřitelné, čeho dosáhly,“ konstatovala Šibaharová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud