23. ledna 2024 • 13:34

Párty kurt: Pivo a fandění? Proč ne, tenis by se měl otevřít, říká Šafářová

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá noc končí, pomalu svítá – špičkoví tenisté se ale stále lopotí na kurtech. Australian Open nabídlo letos jen v 1. kole hned 20 pětisetových bitev (nejvíc za posledních 5 let) a trend pokračuje, například Medveděv hrál 2. kolo proti Ruusuvuorimu do 3:39 do rána. „Tělo na to není nastavené,“ říká v novém díle tenisového podcastu Centrkurt Lucie Šafářová.



Maratony jsou ale náporem i na pozornost fanoušků, proto v Melbourne přišli s pozoruhodným „vylepšením“: na kurtu číslo 6 lze zápasy sledovat z terasy nového dvouposchoďového baru pro pět stovek lidí, kde vyhrává DJ a servírují se drinky. Je to budoucnost? „Tenis by se měl trochu otevřít,“ soudí Šafářová.

Párty kurt. Tak překřtil nový vynález turnajový ředitel Australian Open Craig Tiley a rád by do budoucna tenhle koncept rozvíjel dál. „Tenisová historie je spojená s tím, že jsme tichý sport. Ale na druhou stranu – doba jde dopředu, a když jdou lidi na sport, tak se jdou bavit. Na fotbale a na hokeji se křičí a je to normální. Když je velký rámus, tak sice člověk neslyší míček, ale nějaká míra hluku by mi nevadila. Pro tenis je to velké téma,“ říká v novém Centrkurtu Lucie Šafářová: „Lidi nechtějí nejíst a nepít, zábava je se sportem spojená,“ dodává.

Atmosféru na melbournském párty kurtu ale kritizovala Anastasija Pavljučenkovová, na kterou někteří alkoholem posilnění fanoušci kvůli jejímu tetování mňoukali… „Když je někdo opilý a dělá scény, tak to k tomu nepatří, ale když si někdo dá pivo, to bych neviděla jako problém,“ míní Šafářová. „Ale mňoukání, to už je moc,“ dodává se smíchem.

  • Valašská cesta Lindy Noskové
  • Jaké jsou její trumfy a kam až může dojít?
  • Lucie Šafářová o nočních zápasech
  • Rusové a Bělorusové v profitenisu: ostuda
  • Krejčíková jde v Melbourne nahoru zápas od zápasu
  • Lehečka, Macháč i Menšík: velká česká jízda
  • Plíšková mimo sedmdesátku: co bude dál?

Podívejte se na VIDEO. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud