18. září 2015 • 14:57

Kapitán Navrátil o Veselém: Veliké zklamání, byl úplně mrtvej

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na nedávném US Open viděl skvělý výkon Jiřího Veselého. Dnes v daviscupové baráži v Dillí se na lavičce marně snažil ve stejném muži probudit hráče světové čtyřicítky.



"On byl mrtvej i na lavičce. Prohra nula tři je pro mě velice zklamáním," řekl Navrátil po nečekané porážce Veselého se 164. hráčem světa Somdevem Devvarmanem 6:7, 4:6 a 3:6. Češi proto hrají v Indii nerozhodně 1:1.

Dvaadvacetiletý Veselý hrál poprvé v roli jedničky týmu a v horku a vlhku se v dlouhých výměnách v úvodu utkání unavil. A už se nezmátořil. Na kurt přitom nastupoval za stavu 1:0 po výhře Lukáše Rosola nad Yukim Bhambrim. "Myslel jsem, že to Jirkovi pomůže, aby nebyl tolik nervózní. Tušil jsem, že to jednoduché nebude, ale jeho výkon mě zklamal," řekl Navrátil.

Veselý se po dvorci ploužil, mnohdy ani nereagoval na soupeřovo podání. Až to vypadalo, že nebojuje. "Neříkám, že nebojoval, chraň bůh, ale na to, že je 40. hráč, tak mohl něco změnit. Srdíčko čtyřicátého hráče neukázal," uvedl kapitán.

Soupeř ničím nepřekvapil, podle očekávání držel míč ve hře. "Slušně servíroval a Jirka se nedostal k tlaku, který by měl mít. Z bekhendu normálně tlačí, forhend si přidrží a líp servíruje. Tentokrát si až na pár situací nepomohl ani servisem, proto zápas dopadl, jak dopadl," konstatoval Navrátil.

Za stavu 1:1 je v sobotu na pořadu důležitá čtyřhra. Do té nastoupí určitě Radek Štěpánek a s ním bude hrát buď Adam Pavlásek, nebo Rosol. "Rosol hrál dobře a zaslouží zvážit, jestli má hrát nebo ne. Jsem na vážkách," řekl Navrátil.

Indové postaví proti českému páru zkušenou dvojici Rohan Bopanna, Leander Paes. I to bude kapitán při volbě druhé českého deblisty brát v potaz.

"Pavlásek hraje deblově, ale vedle Štěpánka se může rozklepat, protože je pro něj strašně velký hráč. Rosol se nerozklepe, ale nehraje tak deblově. Po druhém servisu zůstává vzadu, a když tam je Bopanna s Paesem, kteří tlačí k síti, prakticky od začátku můžou být pod velkým tlakem. Musím se se všemi pobavit a řekneme si," uvažoval kapitán.

Indové budou ve čtyřhře favority. "Pořád je to Davis Cup. Velcí favoriti jsou v deblu Indové, budeme pod tlakem, ale ty rozdíly se smazávají," řekl Navrátil. Domácí můžou po deblu vést nad českým týmem 2:1 stejně jako v roce 1997 v Příbrami. Tehdy Češi zápas v neděli otočili a byl to jejich jediný obrat v DC ze stavu 1:2.

Podle výsledku čtyřhry bude kapitán zvažovat obsazení nedělních dvouher. Rosol asi v nominaci zůstane, ale otázkou bude start Veselého či nasazení Štěpánka. "To je předčasné. Tak daleko nekoukám," řekl Navrátil.

"Za stavu 1:2 budu mít hlavu zamotanější. Jirka je pořád první hráč tady a musím zvážit, jestli byl jeho výkon adekvátní, jak se bude nebude cítit, co bude říkat. Podle toho se uvidí," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud