4. října 2020 • 18:44

Štěpánek letěl na Kordu, ale na zápas nemohl. Výsledky testů nepřišly včas

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výprava české party na velký zápas Sebastiana Kordy dostala pořádný zádrhel. Radek Štěpánek a Kordův kondiční kouč Marek Veštíček strávili utkání proti Rafaelu Nadalovi pouze na hotelu. Ač do Paříže dorazili již v sobotu dopoledne, do nedělního zápasu neměli výsledky testů na koronavirus, tudíž nesměli na Roland Garros. Utkání sledovali společně pouze na počítači.



I přes debakl věděli, že jde o důležitý krok Kordy juniora do velkého tenisu. „Je to zkušenost k nezaplacení, kterou nikde nekoupíte, ale musíte si ji vybojovat,“ vzkázal iSport.cz dvojnásobný daviscupový šampion Štěpánek.

Pochod dvacetiletého Sebastiana Kordy z kvalifikace až do osmifinále byl jedním z největších příběhů prvního týdne Roland Garros. Mladý Američan a syn posledního českého šampiona grandslamu Petra Kordy vydržel vzdorovat na centrkurtu svému idolu Rafaelu Nadalovi bez pěti minut dvě hodiny.

V úvodním gamu si vytvořil hned dva brejkboly, pak ale začalo školení. Korda dostal tvrdou lekci, proti dvanáctinásobnému šampionovi Paříže získal pouze 4 gamy (1:6, 1:6, 2:6). Přesto zápas označil za nejkrásnější životní zážitek.

Radek Štěpánek se vydal do Paříze za Sebastianem Kordou, na zápas proti Nadalovi se ale nedostal
Radek Štěpánek se vydal do Paříze za Sebastianem Kordou, na zápas proti Nadalovi se ale nedostal

„Jako dítě jsem se do Rafy zbláznil, sledoval jsem každý jeho zápas, ať hrál kdekoliv a s kýmkoliv. Že jsem dostal šanci se mu sám postavit, byl neuvěřitelný moment. Kvalifikovat se na první grandslam, vyhrát první zápas na ATP a zakončit to všechno zápasem s Rafou na centrkurtu, to je prostě požehnání,“ líčil Korda, jenž se po turnaji posune ze současného 213. místa k životní 130. pozici.

A také si z Paříže odveze cenný suvenýr. „Nevím, jestli se mu to již někdy stalo, ale když jsme si ťukali raketami, poprosil jsem ho o podepsané tričko. Řekl bez problému, takže teď už mám skvělý suvenýr v tašce,“ lebedil si Nadalův velký fanda.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud