30. května 2016 • 21:49

Zklamaný Djokovič: Na French Open chybí světla, to je špatné pro všechny

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdůležitější turnaj roku pro Novaka Djokoviče. Tak lze z pohledu světové jedničky chápat probíhající French Open. Tenisovému králi totiž chybí právě přimát z Paříže k tomu, aby zkompletoval sbírku svých grandslamových titulů. A zatím jde za svým cílem suverénně. V Paříži mu však k úplné spokojenosti chybí osvětlení, které na dvorcích Rolanda Garrose není.



Ve třech dosavadních duelech neztratil Novak Djokovič ani set a nic na tom nehodlá měnit ani v osmifinálovém duelu s Roberto Bautistou-Agutem. Na ten si však oba tenisté budou muset počkat, kvůli dešti byl kompletní pondělní program odložen na úterý.

Srbská hvězda si na French Open zatím počíná suverénně. Djokovič v prvním kole vyřídil Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu, ve druhém Belgičana Darcise, se kterým se nejvíc „natrápil“, když v prvním setu přišel o pět gamů, naposledy se jeho obětí stal naturalizovaný Brit Aljaz Bedene, jenž uhrál proti jedenáctinásobnému grandslamovému vítězi pouhých osm her.

Jediná věc, která tak Djokovičovi chybí ke spokojenosti, jsou chybějící světla v areálu Rolanda Garrose. „Doufám, že brzy tady bude osvětlení. Alespoň na centrálním dvorci a na kurtu Suzanne -Lenglenové by mělo být určitě. Na grandslamech by to měla být samozřejmost. Věřím, že se situace velmi brzy vyřeší. Tohle je špatné jak pro hráče, tak i pro fanoušky,“ říkal  trojnásobný finalista pařížského turnaje.

VŠE O FRENCH OPEN ČTĚTE ZDE >>>

Tenisty v hlavním městě Francie trápí častý déšť, který nutí odkládat zápasy, případně je dohrávat v další den. Nepřízeň počasí sužovala tenisty již několikrát, naposledy byl dokonce odložen kompletní pondělní program, který měl začínat  zápasem Davida Goffina s Ernestsem Gulbisem, po kterém měl následovat duel Novaka Djokoviče a Roberto Buautisty-Aguta.  

„Právě pro situace, kdy zápasy odkládá déšť a pak se hraje dlouho do večera, je potřeba, aby alespoň hlavní dvorce byly osvětleny a bylo tak umožněno hrát déle. Navíc mám informace, že počasí by mělo být i v následujících dnech špatné, a tak lze předpokládat, že program se bude dále posouvat a natahovat,“ řekl ještě před svým zápasem třetího kola s Bedenem Djokovič.

Tma vyvolala i menší kontroverzi v útkání prvního kola mezi Andy Murraym a Radkem Štěpánkem , kdy se český tenista dožadoval  v průběhu třetí a čtvrté sady ukončení zápasu pro špatnou viditelnost, jeho soupeř naopak vyzýval v pokračování utkání. O celé události čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud