Jan Jaroch
2. června 2023 • 14:25

Horší než Berdych. Vybučený Fritz válčil s diváky, vyřadil domácí naději

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | V Česku se vzpomíná na madridský zápas Tomáše Berdycha z roku 2006 proti Rafaelu Nadalovi. Jednadvacetiletý chasník z Valmezu tehdy srazil domácího favorita a s přiloženým ukazováčkem k ústům provokativně tišil tribuny. Rafa ho za to počastoval prohlášením, že je zlý člověk. Daniil Medveděv si před pár lety na US Open pohrával s pískotem fanoušků. „Hlavně bych vám chtěl lidi všem poděkovat, protože jste mi dali energii k vítězství. Až budete usínat, chci, abyste si pamatovali, jak jste mi pomohli,“ dráždil tribuny. Co však zažilo letošní Roland Garros ve čtvrteční noci, to byl úplně jiný level než tyto dva případy.



Američan Taylor Fritz se stal v tenisové Francii pomalu veřejným nepřítelem číslo jedna. Z turnaje ve 2. kole vyhnal úplně posledního domácího hráče Arthura Rinderknecha, v mužském ani ženském singlu už pořadatelský národ nemá jedinou naději. O to agresivněji se příznivci snažili podpořit Riderknecha během tříhodinového mače a o to víc brnkali na nervy nasazené devítce.

Když Fritz proměnil mečbol a zajistil si triumf 2:6, 6:4, 6:3, 6:4, okamžitě se s ukazováčkem na rtech obrátil k tribunám a provokativní gesto několikrát zopakoval, zatímco ho z ochozů sprchovalo nenávistné bučení.

Neskončilo ani tehdy, když vítěze chtěla podle zvyklosti vyzpovídat na kurtu Marion Bartoliová. Ani na její žádosti o klid lidé nereagovali. Muselo se čekat dobrou minutu, než se Fritz dostal ke slovu. „Lidi byli skvělí, pořádně mě nabudili. Fandili mi tak pěkně, že jsem si dal záležet, abych vyhrál. Díky moc,“ provokoval dál Fritz sarkasticky.

Z osmadvaceti singlistů a singlistek na začátku turnaje nezbyl Francouzům žádný. Dá se však čekat, že budou mít komu fandit – každému soupeři, který se odteď Fritzovi postaví. Tím prvním bude v sobotu Argentinec Francisco Cerundolo.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud