Jan Jaroch
3. listopadu 2023 • 12:30

WTA se omluvila hráčkám za Turnaj mistryň, další problémy přinesl déšť

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se může pokazit, to se v Cancúnu pokazí. Když už opakované stížnosti na nerovný a nebezpečný kurt ztratily na originalitě, vstoupilo do hry na tenisovém Turnaji mistryň počasí. K nepříjemnému větru se přidaly dešťové přeháňky, jedna z nich tak silná, že světová jednička Aryna Sabalenková s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou promokly na kost a jejich přímý souboj o postup do semifinále byl odložen na druhý den za stavu 6:2, 3:5 z pohledu Bělorusky.



Předpověď na víkend však nevypadá o moc přívětivěji. Takové trable ale riskujete, když se rozhodnete pořádat tenisový turnaj na sklonku hurikánové sezony v Mexiku pod otevřeným nebem. Program na další dny dramaticky bobtná, na deblové zápasy není na maličkém stadionku pro čtyři tisíce diváků ani noha a hráčky mají o další důvod víc ke vzteku.

WTA se jim také poprvé oficiálně omluvila za akci, která má být její výstavní skříní a místo toho vzbudila tolik kontroverze.

„Je zřejmé, že nejste spokojené s pořádáním Turnaje mistryň v Cancúnu. Naslouchám vám a rozumím tomu. Jak už jsem vás informoval, ani my jsme nečekali, že skončíme tady, ale dělali jsme rozhodnutí na základě mnoha komplikovaných faktorů. Není to dokonalý turnaj, podmínky jsou tu složité a WTA za to samozřejmě přijímá zodpovědnost,“ stojí v úvodní části dopisu podepsaného šéfem WTA Stevem Simonem, který obdržely hráčky.

V jeho další části se osmašedesátiletý Američan vyjadřuje k dalším palčivým otázkám budoucího fungování WTA Tour jako počtu povinných turnajů atd. Jde o první reakci na kritický dopis, který nespokojené tenistky poslaly v říjnu na svou asociaci.

Podle Sports Illustrated se do přední linie postavila také česká esa. Mezi jednadvaceti podpisy prominentních hráček nechybí ty od Markéty Vondroušové, Karolíny Muchové i Barbory Krejčíkové.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud