6. listopadu 2023 • 23:55

Šwiateková ovládla Turnaj mistryň, rok zakončí jako světová jednička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Iga Šwiateková vyhrála poprvé Turnaj mistryň a zakončí podruhé za sebou rok jako světová jednička. Dvaadvacetiletá polská tenistka si prestižní trofej, prémii téměř 3,1 milionu dolarů (70,5 milionu korun) i světový trůn zajistila dnešním finálovým vítězstvím 6:1, 6:0 nad Američankou Jessicou Pegulaovou. Celkově Šwiateková získala v Cancúnu již šestý titul v této sezoně.



Finálovému zápasu mezi dvěma hráčkami, které bez ztráty setu zvládly všechny čtyři předchozí zápasy ve skupině i v semifinále, rodačka z Varšavy jasně dominovala. Ve čtvrtém gamu připravila poprvé Pegulaovou o servis, od té doby nedala soupeřce šanci a zápas zakončila za pouhou hodinu.

V čele světového žebříčku Šwiateková vystřídala po dvou měsících Arynu Sabalenkovou z Běloruska, s níž si poradila v odloženém nedělním semifinále. Ve skupině zdolala ve dvou setech i českou debutantku Markétu Vondroušovou.

V devátém vzájemném duelu uspěla Šwiateková pošesté. Závěrečnou akci sezony v Mexiku pro osm nejlepších singlistek i deblových párů ovládla jako druhá Polka v historii po Agnieszce Radwaňské, jež Turnaji mistryň kralovala v roce 2015. Zároveň je nejmladší vítězkou finále sezony od roku 2011, kdy triumfovala ve 21 letech Petra Kvitová.

Tenisový Turnaj mistryň v Cancúnu (tvrdý povrch, dotace 9 mil. dolarů):

Dvouhra - finále: Šwiateková (2-Pol.) - Pegulaová (5-USA) 6:1, 6:0.

Čtyřhra - finále: Siegemudová, Zvonarevová (6-Něm./Rus.) - Melicharová-Martinezová, Perezová (8-USA/Austr.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud