8. září 2020 • 10:10

Nechutné útoky na „Djokovičovu“ sudí: Brzy se setkáš s mrtvým synem!

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do pondělního programu US Open nezasáhla, zůstala na pokoji a byla pod dohledem lékařů. Stav čárové rozhodčí, již trefil Novak Djokovič během osmifinále turnaje do krku, za což byl diskvalifikován, není vážný. Dokonce doufá, že by se brzy mohla vrátit k soudcování zápasů ve Flushing Meadows. Otázkou však zůstává, jak se vyrovná s brutální online šikanou Srbových militantních příznivců.



Tenisté a tenistky jsou již podobnými výhrůžkami otřískaní, dostávají je snad po každém utkání. Co ale nebohá dáma z amerického Kentucky? Turnaj nezveřejnil její jméno, média ji však rychle identifikovala. A některá srbská dokonce zveřejnila i její účty na sociálních sítích.

Do práce se tak dala armáda Djokovičových zhrzených fanoušků, kteří nemají pražádné zábrany. Sudí obvinili, že bolest následkem zásahu tenisákem přihrála, aby byl jejich idol vyloučen.

Žena na instagramovém účtu propagovala v sérii příspěvků jednoho výrobce vína, na což jeden anonym zareagoval: „Dokážeš vypít litry alkoholu, ale nevydržíš zásah malým tenisovým míčkem? Jsi špatná a nestoudná herečka.“

Omluvy byly marné, Novak Djokovič opustil kurt na US Open
Omluvy byly marné, Novak Djokovič opustil kurt na US Open

Téměř všechny instagramové příspěvky rozhodčí byly zaspamovány zlostnými reakcemi. Z některých tuhne krev v žilách. Djokovičovi příznivci se nezastavili ani před tragickou ztrátou v rodině. Pod příspěvek věnovaný zesnulému synovi rozhodčí vzkázali: „Neboj, brzy se s ním setkáš.“ Na což následovala reakce dalšího trolla. „Hahahahahaha. Anooo, anooo.“ Syn rozhodčí Josh zahynul v roce 2008 při nehodě na kole, bylo mu pouhých 25 let.

Zasáhnout proti útokům se rozhodl i sám Djokovič. „Uvědomte si, že rozhodčí, kterou zasáhl míček, také potřebuje podporu naší komunity. Neudělala nic špatného. Žádám vás, abyste jí nabídli oporu a pochopení,“ vyzval podle ČTK své fanoušky na Twitteru.

Nejkrásnější i nejděsivější zážitek

Letos soudcovalo US Open pouhých 74 rozhodčích výhradně z USA. Oběť Djokovičova zkratu patří k těm zkušenějším, už rozhodovala zápasy v Davis Cupu i na mužském a ženském okruhu. V roce 2014 poskytla interview časopisu Owensboro Living, při kterém prozradila, že ji během turnaje v Louisville trefil do obličeje servis letící rychlostí 210 kilometrů v hodině. Vyprávěla o anonymitě sudích, kteří jsou vidět, jen pokud udělají chybu.

Také se však vyznala z lásky ke své práci. „Když jdete poprvé na velký kurt, je to ten nejkrásnější i nejděsivější zážitek na světě. Celí se třesete a myslíte si, že to všichni musí poznat,“ líčila s tím, že sympatizuje s těmi největšími hvězdami, protože jsou pod tak enormním tlakem. Prozradila, že rozhodováním tenisových zápasů nevyděláte velké peníze, ale ona prý by to dělala i zadarmo.

To ještě netušila, co ji čeká...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud