Jan Jaroch
8. září 2023 • 05:30

Zápas Muchové přerušili na 50 minut aktivisté, přilepeného odvedla policie

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | US Open zažilo na svém centrkurtu další vzrušení, o které se nepostarali jeho hlavní protagonisté. Den poté, co hned v prvním gamu čtvrtfinále Markéty Vondroušové zkolaboval fanoušek a hra musela být na několik minut zastavena, narušil dění na Ashově stadionu další incident. A znovu u toho byla česká tenistka. Semifinále Karolíny Muchové s domácí hvězdou Coco Gauffovou mělo padesátiminutovou pauzu kvůli protestu aktivistů.



Čtyři lidé sedící ve vrchních patrech arény začali skandovat výzvy k ukončení těžby fosilních paliv. „Styďte se,“ rozléhaly se hlasy aktivistů po hlavním dvorci turnaje. V New Yorku byl další den vlny veder, kdy teplota přesáhla vysoko třicet stupňů a klimatizace jely naplno.

Gauffová vedla 6:4 a 1:0, když byla hra přerušena. Tenistky dostaly vybrat, zda chtějí odejít či zůstanou. Muchová, jež na začátku pauzy požádala o ošetření, po chvíli vzala tašku a odkráčela, Američanka nechtěla vypadnout z tempa a hodlala setrvat. Její kouč Brad Gilbert označil situaci za vtip.

Na scénu dorazila policie, poslední protestující se přilepil bosýma nohama k zemi, proto se zásah protáhl až na padesát minut. Obě tenistky se potkaly v posilovně. Gauffová usedla na běžící pás a rozmlouvala se svými kouči. Česká hráčka si lehla v jiném koutu na zem a kondiční Jaroslav Blažek jí protahoval nohy.

„Věřili jsme, že by mohla pauze Káje pomoct, ale ani během přestávky se jí nepodařilo nastartovat, víc nahecovat,“ líčil kouč Emil Miške po porážce 4:6, 5:7.

S protestem akvitistů už se letos setkala Karolína Plíšková, v prvním kole Wimbledonu přerušili její utkání aktivisté z Extinction rebellion, kteří po kurtu rozházeli oranžové konfety. I Plíšková své utkání prohrála.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud