Jan Jaroch
5. července 2018 • 04:10

Tygři, vzory, divočina. Tetování u tenistek frčí, jedno tajné má i Šafářová

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Wimbledonské pravidlo bílého oblečení bylo zavedeno z estetických důvodů kvůli tomu, že na něm není tolik znát pot, který sportovci s raketou prolévají. Tenis ve své kolébce vznikl jako noblesní zábava aristokratů, již by se asi zděsili, kdyby spatřili některé dnešní hráče a hráčky. I v bílém sportu stále víc bují modrá barva. Na kůži! Tetování už není žádnou výjimkou ani u dam. Věřili byste, že jedno skryté má i Lucie Šafářová?



Když sestry Plíškovy přišly jako patnáctileté do tenisové šatny s vytetovanými polynéskými vzory, řada jejich kolegyň žasla. Obrázky jsou namalované jen henou, zase zmizí, že? Kdepak, i po jedenácti letech je mají dvojčata stále na kůži. Jen už nejsou žádným tématem. „Na tetování už se nás nikdo neptá, spousta holek má kérku,“ pokrčí rameny Kristýna Plíšková.

Motivy na tělech tenistek začínají být čím dál barevnější a křiklavější, až svým vzezřením začínají připomínat frontmanky punkových kapel. Minulý týden v Eastbourne zastínila Karolínu Plíškovou Aryna Sabalenková.

Dvacetileté Bělorusce kouká z levého předloktí barevná tygří hlava bojovně cenící zuby. „I já chci být takovým tygrem,“ vzkázala soupeřkám 32. tenistka světa. Tygří motiv zaujal i hvězdu z top 10 Elinu Svitolinovou, a má rovněž znázorňovat hlad Ukrajinky po úspěších.

Bethanie Matteková-Sandsová má slabost pro tetování i barvy...
Bethanie Matteková-Sandsová má slabost pro tetování i barvy...

Nejznámějším motivem, který prý skutečně pomohl Stanu Wawrinkovi prorazit z ranku věčně druhého mezi grandslamové šampiony, je vytetovaný citát Samuela Becketta na předloktí. „Selhal jsi někdy? Nevadí. Zkus to znovu. Selži znovu. Selži lépe.“ Wawrinka přestal selhávat a stal se hybnou tenisovou silou. „Stan the Man“, tak se mu začalo říkat.

A právě třeba o správném motivačním citátu prý přemýšlí i dámská čekatelka na grandslamový úspěch Karolína Plíšková. „Teď zrovna nemám nic vyhlédnutého, určitě jsem s tetováním ale neskončila,“ pravila a stejným směrem se ubírají myšlenky i její sestry Kristýny. „Zvažuji nějaké motto,“ kývla.

Strýcová: V salonu jsem se úplně pokadila

Nejpotetovanějším českým tenistou je Lukáš Rosol. Od devatenácti má na rameni vyobrazeného hada, na lýtko si pak přidal maorský obrazec znázorňující tanec haka. Když se zamilovali Radek Štěpánek s Nicole Vaidišovou, nechali si vytetovat na tělo hvězdy. Štěpánek má větší na levém rameni, Vaidišová menší na levém zápěstí.

I Barbora Strýcová přiznala, že už před lety málem seděla v křesle tatéra. „Bylo mi osmnáct a kamarád mi nakreslil kytku, kterou jsem si chtěla dát na krk. No úplný nesmysl. Když jsem ale přišla do salonu, úplně jsem se pokadila. Lekla jsem se, že to budu mít celý život, co na to řekne máma. Tak jsem zase rychle odešla,“ směje se při té vzpomínce plzeňská rodačka, jež už prý nikdy víc s kérkami nekoketovala. Na ostatních se jí prý ale líbí.

Česká ulička: Dvojčata Plíškovy mají slabost pro stejné chlapy
Video se připravuje ...

„Myslím, že hezké tetování poznám. Nesnáším ornamenty, podle mého gusta by byl třeba Mickey Mouse nebo taková ta emoji opička,“ líčila Strýcová, jež v prvním wimbledonském kole přemohla Světlanu Kuzněcovovu, Rusku pokreslenou citáty „Jen bůh je mým soudcem“ či „Bolest mě nezabije, já zabiju bolest.“

Zcela největším extrémem mezi tenistkami je Polona Hercogová. „Ta už je vážně extrém. Ale je to věc vkusu každého,“ vybaví si Lucie Šafářová vytáhlou Slovinku, pro kterou se tetování stalo vášní. Na pravačce má celý modrý rukáv, jemuž dominují lebka, křídla, růže a petrolejová lampa.

Šafářová "kérku" zatím utajila

Šafářová může z první řady obdivovat i další výrazně pomalovanou hráčku - svou deblovou parťačka Bethanii Mattekovou Sandsovou.

„Tetování patří k její osobnosti. Líbí se mi na ní. Já mám ráda spíš vkusnější tetování, což ona zrovna má. Zatím má kytky na paži, ještě si chce nechat vytetovat zlatou medaili z olympiády,“ prozradila na americkou kamarádku, která se i jí stala inspirací.

„Taky už jedno tetování mám. Zatím jsem ho úspěšně utajila, protože není vidět,“ usmála se „Šafi “ s tím, že jde o symbol, jenž pro ni má osobní význam. Víc ale prozradit nechtěla. „To byste do Lucky neřekli, co? Já k tomu nic neprozradím,“ dobírala si pak novináře Strýcová.

Mezi zajímavá fakta patří, že tetování v tenise nejsou téměř vůbec spojena s tímhle sportem. Žádné rakety, tenisáky, poháry. A že skutečně velké hvězdy typu Federera, Nadala, Djokoviče, Sereny Williamsové či Marii Šarapovové mají tělo bez poskvrny. Co není, může být. Kdo ví, co se ještě zástupcům bílého sportu dostane pod kůži?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud