5. července 2018 • 18:30

Šafářová s parťačkou zvládly emoce: Bucie je zpět! Jako za starých časů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vstoupily po obnovení spolupráce vítězně do Wimbledonu. Pětinásobné grandslamové šampionky ve čtyřhře, přezdívané Team Bucie, na londýnské trávě zdolaly v prvním kole šestnácté nasazené Ukrajinku Ljudmylu Kičenokovou a Allu Kudrjavcevovou z Ruska 7:6 a 7:5.



"Bylo to úžasný. Výhra nám přinesla radost, ale hlavní je, že tady jsme a zase hrajeme," řekla Šafářová . "Před zápasem jsem byla plná emocí, že jdeme s Bethanií znovu na kurt, a jsem moc ráda, že jsme zpátky," zářila.

Letos spolu ještě nehrály, protože Matteková-Sandsová si před rokem právě ve Wimbledonu při dvouhře vážně poranila koleno. A když se nedávno vrátila na kurty, trápila zase Šafářovou tři měsíce viróza a pak bakteriální infekce.

S Mattekovou-Sandsovou tak naposledy vytvořily pár loni na French Open a antukový grandslam završily titulem. "Navázaly jsme tam, kde jsme skončily. Fungovalo to mezi námi jako za starých časů a hrály jsme výborně," řekla Šafářová.

Wimbledonský triumf chybí Šafářové s Mattekovou-Sandsovou z grandslamových jako jediný. I proto se daly v All England Clubu znovu dohromady. Především z nich znovu na kurtu vyzařuje radost. "Užíváme si to," culily se.

Do čtyřhry dnes zasáhnou také turnajové dvojky Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou . Sestini Hlaváčková má v Londýně šanci vybojovat si jako pátá Češka post světové deblové jedničky. K tomu ale potřebuje ve Wimbledonu triumfovat a doufat, že Čchan Jüng-žan z Tchaj-wanu nepostoupí do finále a Maďarka Tímea Babosová vypadne před semifinále.

Světovou jedničkou ve čtyřhře byla z českých hráček naposledy loni Šafářová. Před ní to dokázaly Helena Suková, Jana Novotná a Květa Peschkeová. Martina Navrátilová byla první na světě coby Američanka.

Američanka Bethanie Matteková - Sandsová s Lucií Šafářovou vstoupily po obnovení spolupráce vítězně do Wimbledonu
Američanka Bethanie Matteková - Sandsová s Lucií Šafářovou vstoupily po obnovení spolupráce vítězně do Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud