25. února 2017 • 17:00

Téměř po roce ve finále! Šafářová si v Maďarsku zahraje o osmý titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová porazila v semifinále turnaje v Budapešti Němku Carinu Witthöftovou 6:4, 6:3 a poprvé od loňského triumfu v Praze si zahraje finále dvouhry. Bude usilovat o osmý titul v kariéře.



Třicetiletá Šafářová se díky účasti ve finále vrátí v žebříčku do světové čtyřicítky. Její poslední budapešťskou soupeřkou bude nejvýše nasazená Timea Babosová, s kterou v maďarské metropoli hraje čtyřhru. Domácí hráčka zdolala turnajovou trojku Julii Görgesovou z Německa 7:5, 6:1. Šafářová o sedm let mladší Maďarku v obou dosavadních vzájemných zápasech porazila.

V duelu s Witthöftovou udeřila Šafářová vždy v prvním gamu. Na úvod první i druhé sady vzala Němce servis a sama o podání v utkání ani jednou nepřišla. Odvrátila všechny tři brejkboly a zápas vyhrála za hodinu a 22 minut.

Tenistka Lucie Šafářová porazila 25. února v semifinále v Budapešti Němku Carinu Witthöftovou 6:4, 6:3 a poprvé od loňského titulu v Praze si zahraje finále
Tenistka Lucie Šafářová porazila 25. února v semifinále v Budapešti Němku Carinu Witthöftovou 6:4, 6:3 a poprvé od loňského titulu v Praze si zahraje finále

"Je skvělé být po delší době zase ve finále," usmívala se Šafářová. Předloňská finalistka grandslamového Roland Garros má na dosah první vavřín na okruhu WTA od loňského vítězství na antuce ve Stromovce.

Šafářová, letošní deblová šampionka z Australian Open s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, má s Babosovou v Budapešti šanci hrát i finále ve čtyřhře. Jsou turnajovými jedničkami a ještě dnes je čeká semifinále.

Tenisový turnaj žen v Budapešti (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Šafářová (2-ČR) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud