24. ledna 2011 • 09:30

Kvitová: Jako bojovnice už jsem se narodila!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová na Australian Open prožívá další životní turnaj. V osmifinále proti Italce Flavii Pennettaové dokázala otočit ze stavu 0:1 na sety a po výhře 3:6, 6:3, 6:3 může vyhlížet boj o semifinále proti světové dvojce Věře Zvonarevové.



Tažení Petry Kvitové prvním letošním grandslamem oživuje vzpomínky na loňský Wimbledon, kde dvacetiletá tenistka dokráčela až do semifinále.

"Po prvním setu jsem věděla, že ještě není konec a bude to boj," řekla Kvitová po osmifinálovém úspěchu. "Trošku mi tenhle zápas připomínal boj s Kanepiovou ve Wimbledonu (odvrátila ve čtvrtfinále pět mečbolů)," připomněla Češka.

"První set jsme hrály hodně výměn a v nich mě vždycky udělala. Já tam běhala jen jako loutka. Musela jsem ji začít víc tlačit. To byl klíč. Pennettaová ale nehrála vůbec špatně, byl to dobrý zápas," prohlásila Kvitová.

Petra Kvitová (vlevo) si podává ruku s Italkou Flavií Pennettaovou
Petra Kvitová (vlevo) si podává ruku s Italkou Flavií Pennettaovou

Ta už na grandslamu dokázala po obrovském boji a odvrácených mečbolech vyřadit i tehdejší světovou jedničku Safinovou. Vzpomínky na vydřená vítězství Kvitové dodávají sílu i v takových těžkých momentech, jako byl po prohraném první setu s Pennettaovou.

"Takové vydřené zápasy jsou hodně cené a já si vážím toho, že mám dobrou povahu a bojuju. Je možné, že některé hráčky už by to vzdaly, ale to není můj styl. Já už se jako bojovnice narodila," prohlašuje Petra Kvitovou.

Další možnost dokázat to bude mít ve středu proti světové hráčce číslo dvě Věře Zvonarevové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud