19. října 2012 • 15:06

Kvitová odletěla obhajovat Turnaj mistryň: Loňské zápasy mám v paměti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová dnes vyrazila za obhajobou titulu na Turnaji mistryň. Světová pětka odletěla do Istanbulu, kde loni při své premiéře mezi elitní osmičkou na konci roku triumfovala a letos se to pokusí zopakovat.



"Všechny loňské zápasy mám v paměti. Hrála jsem poprvé Turnaj mistryň a takhle to dopadlo. Byl to takový malý zázrak," vzpomínala Kvitová minulý týden při setkání s novináři, ale myslela si, že těžší je spíše obhajovat Wimbledon.

Od zářijového US Open, na kterém vypadla v osmifinále, toho Kvitová moc nenahrála. V Asii vyhrála jeden ze tří zápasů a potýkala se se střevní virózou, kterou vyléčila a na závěr sezony se připravovala doma v Prostějově.

"Po psychické stránce je to dobré, když mě čeká nabitý konec sezony," řekla Kvitová, která hned po Turnaji mistryň hraje 29. října exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou v Praze.

Následně by měla být opět v O2 areně o víkendu 3. a 4. listopadu oporou ve finále Fed Cupu a obhajobě titulu proti Srbkám. "Hrát podruhé za sebou Turnaj mistryň a finále Fed Cupu je skvělé," řekla Kvitová.

Dvaadvacetiletá Kvitová nemá letos skvělou sezonu jako loni, ale do Istanbulu jede s bilancí 45 výher a 15 proher. Z toho má dva tituly a dvě grandslamová semifinále z Australian a French Open.

"Jsem na Petru pyšný," citoval kouče Davida Kotyzu server WTA Tour. "Po loňské neuvěřitelné sezoně si každý myslel, že výhry jsou normou, ale to je nemožné. Ona je pořád mladá a může se zlepšovat," řekl.

Petra Kvitová během turnajové šňůry v Asii, kde se jí příliš nedařilo Petra Kvitová během turnajové šňůry v Asii, kde se jí příliš nedařiloFoto EPA


Minulou sezonu Kvitová v hale zářila, ale letos na podzim si pod střechou ještě nezahrála. "Přesto doufám, že se mi vrátí to všechno z loňska a půjde to," řekla.

"V přípravě jsme se koncentrovali na základy hry v hale - podání, return a agresivní hru od základní čáry a věřím, že konec sezony může skončit pozitivně," řekl Kotyza. "Já už se těším na zápasy," řekl hráčka.

V neděli večer bude Kvitová po losování znát soupeřky ve skupině. Může se potkat s některou z letošních hvězd - Serenou Williamsovou z USA, světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska nebo s Šarapovovou.

"Tyhle tři jsou letos nejvýše, měly výbornou sezonu. Každá má grandslam a jsou velké favoritky. Další jsou vyrovnané a věřím, že i mě se bude aspoň trošku dařit," řekla Kvitová.

Zbylými účastnicemi jsou Agnieszka Radwaňská z Polska, Němka Angelique Kerberová, Italka Sara Erraniová a Li Na z Číny.

Petra Kvitová je již zdravá a těší se na úspěšný konec roku jako tomu bylo loni.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud