15. února 2016 • 09:26

Série pokračuje. Hingisová s Mirzaovou vyhrály čtyřicátý zápas v řadě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistce Barboře Krejčíkové se na turnaji v Petrohradu nepovedlo získat druhý deblový titul na okruhu WTA. Dvacetiletá česká hráčka s Ruskou Věrou Duševinovou podlehly ve finále favorizované švýcarsko-indické dvojici Martina Hingisová, Sania Mirzaová.



Světové jedničky ve čtyřhře zvítězily 6:3, 6:1, vyhrály již čtyřicátý zápas v řadě a devátý turnaj po sobě. Ve finále dvouhry porazila v souboji nejvýše nasazených hráček Italka Roberta Vinciová 6:4, 6:3 turnajovou jedničku Belindu Bencicovou ze Švýcarska a získala titul po dvou a půl letech.

Krejčíková s Duševinovou v semifinále vyřadily turnajové dvojky Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou, v posledním utkání soutěže však podle očekávání nestačily na nejlepší deblový pár současnosti.

Hingisová s Mirzaovou drží neporazitelnost od triumfu na US Open, letos spolu ovládly už čtvrtý turnaj. Krejčíková vyhrála dosud jediný turnaj WTA ve čtyřhře loni v září v Québecu s Belgičankou An-Sophie Mestachovou.

Ve finále byla také předloni v Lucemburku spolu s Hradeckou. Souboj generací v singlovém finále se stal kořistí dvaatřicetileté Vinciové, jež za 80 minut porazila o čtrnáct let mladší Bencicovou.

Italka získala svůj devátý titul v červenci 2013 v Palermu a o jubilejní desátý bojovala v dalších letech neúspěšně ve čtyřech finále včetně loňského US Open. Bencicová sice nedotáhla k zisku titulu první turnaj, na němž byla nejvýše nasazenou hráčkou, ale i tak příští týden poprvé v kariéře nakoukne v žebříčku do světové desítky.

Dvouhra - finále:

Vinciová (2-It.) - Bencicová (1-Švýc.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Duševinová, Krejčíková (Rus./ČR) 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud