Jan Jaroch
8. dubna 2016 • 09:29

Síla turnaje v Praze? Devět tenistek ze stovky musí do kvalifikace

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jiných turnajích by měly se svým žebříčkem pohodlně zajištěnou hlavní soutěž, ten pražský je ale nesmírně našlapaný. V kvalifikaci J&T Banka Prague Open zatím figuruje hned devět hráček z elitní stovky žebříčku WTA včetně loňské finalistky Lucie Hradecké. „Opět se ukazuje, jak nesmírně silný ten turnaj bude,“ komentuje to ředitelka Petra Černošková.



První tenistkou, která se nevešla přímo do hlavní soutěže, je Američanka Nicole Gibbsová, aktuálně 71. hráčka světa. Bojovat o hlavní startovní pole také budou domácí Kristýna Plíšková , Kateřina Siniaková, Klára Koukalová či Tereza Smitková . „Znamená to, že turnaj bude pro českého diváka atraktivní hned od prvního dne,“ uvedla Černošková. Kvalifikace začíná v sobotu 23. dubna v 10 hodin dopoledne, hlavní soutěž pak v pondělí 25. dubna.

Složení kvalifikace se však může a nejspíš i bude měnit. To proto, že některá z Češek téměř jistě dostane volnou kartu přímo do hlavní soutěže. Ještě se ovšem neví, která ani kolik takových tenistek bude. Volné karty jsou totiž celkem k dispozici čtyři, ale dvě z nich do poslední chvíle drží WTA. Kdyby ještě chtěla přijet nějaká hráčka z elitní dvacítky světového žebříčku, dostane ji.

Nasazenou jedničkou celého turnaje je Italka Roberta Vinciová, mezi velká jména dál patří nedávná finalistka z Miami a dvojnásobná grandslamová šampionka Světlana Kuzněcovová, bývalá světová jednička Jelena Jankovičová či vítězka US Open Samantha Stosurová. Z Češek mají jistý start v hlavním poli Lucie Šafářová , Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Denisa Allertová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud