9. ledna 2018 • 11:54

Nadalův první zápas v sezoně. Na exhibici v Melbourne nestačil na Gasqueta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová tenisová jednička Rafael Nadal na exhibičním turnaji Kooyong Classic v Melbourne absolvoval opožděný start do sezony. Jednatřicetiletý Španěl v generálce na Australian Open podlehl v utkání plném chyb 4:6, 5:7 Richardu Gasquetovi z Francie.



Nadal se měl původně představit už v závěru minulého roku na exhibici v Abú Zabí, ale start v Emirátech odřekl a následně se odhlásil i z prvního lednového turnaje v Brisbane. Svou absenci zdůvodnil krátkým časem na přípravu poté, co ho v závěru loňské sezony trápilo zranění pravého kolena.

V duelu s Gasquetem na slavném Mallorčanovi zdravotní potíže vidět nebyly. Do formy, díky níž loni vyhrál dva grandslamy a vrátil se na pozici světové jedničky, však měl podle agentury AP daleko.

"Byl to dobrý test a dobrý trénink, to je nejdůležitější," uvedl v rozhovoru na kurtu Nadal a potvrdil, že zdravotně se cítí dobře. "Kdyby tomu tak nebylo, tak bych tady nejspíš nebyl. Takže z tohoto pohledu je to dobrá zpráva," řekl šestnáctinásobný grandslamový šampion, jenž bude na Australian Open obhajovat loňské finále.

Nadalův návrat je dobrou zprávou pro organizátory úvodního grandslamu sezony, kteří v posledních dnech počítají omluvenky hvězd. Kvůli zranění odřekli start Brit Andy Murray a Japonec Kei Nišikori, na obhajobu titulu se po loňském porodu dcery necítí Američanka Serena Williamsová.

Nejistý je start dalšího bývalého šampiona Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž letos ještě nehrál kvůli zraněnému lokti. O účasti na Australian Open se chce svěřenec Radka Štěpánka rozhodnout právě po exhibici v Kooyongu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud