16. února 2018 • 20:04

Jízda Kvitové nekončí, po skreči soupeřky se v Dauhá porve o finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězné tažení tenistky Petry Kvitové pokračuje, na turnaji v Dauhá postoupila už do semifinále. Tentokrát jí cestu mírně usnadnila Julia Görgesová z Německa, která ve čtvrtfinále dvojnásobné wimbledonské vítězce ve druhém setu vzdala. Kvitová první sadu vyhrála díky brejku ve třetí hře 6:4 a ve druhé sebrala soupeřce podání znovu na 2:1, načež devátá nasazená Němka odstoupila kvůli zranění kyčle.



Kvitová, jež vyhrála předchozí turnaj v Petrohradu a o víkendu přidala dvě výhry v 1. kole Fed Cupu, prodloužila vítěznou sérii na 11 zápasů. O postup do finále se utká s šampionkou letošního Australian Open Caroline Wozniackou z Dánska. S aktuální světovou jedničkou ji čeká třináctý vzájemný duel, sedm zápasů včetně posledních tří vyhrála sedmadvacetiletá česká tenistka.

V druhém semifinále se měly utkat Rumunka Simona Halepová a Garbiňe Muguruzaová ze Španělska. Halepová ale nedlouho po dnešním vítězství nad Catherine Bellisovou oznámila, že kvůli zranění nohy z turnaje odstupuje. Světová dvojka tak přišla o šanci bojovat o návrat na trůn.

"Jsem překvapená, že jsem vůbec mohla odehrát tři zápasy a vyhrát je. Cítila jsem bolest každý den," přiznala Halepová. Stejné zranění ji limitovalo i na lednovém Australian Open, kde nakonec došla do finále.

"Magnetická rezonance ukázala, že mám v prstu tekutinu a také zánět. Musím v první řadě myslet na své zdraví," řekla Halepová chvíli poté, co zdolala Bellisovou z USA 6:0, 6:4. V Dauhá přitom měla šanci vrátit se do čela žebříčku.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3 173 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Muguruzaová (4-Šp.) - Garciaová (7-Fr.) 3:6, 6:1, 6:4,
Wozniacká (1-Dán.) - Kerberová (8-Něm.) 7:6 (7:4), 1:6, 6:3,
Halepová (2-Rum.) - Bellisová (USA) 6:0, 6:4,
Kvitová (16-ČR) - Görgesová (9-Něm.) 6:4, 2:1 skreč.

Semifinále:
Muguruzaová (4-Šp.) - Halepová bez boje.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (ČR)
- Katoová, Ninomijaová (Jap.) 7:6 (7:5), 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud