23. září 2018 • 06:47

Skvělá Plíšková! V Tokiu porazila Ósakaovou a získala jedenáctý titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková získala druhý titul v sezoně a jedenáctý v kariéře. Po dubnovém triumfu ve Stuttgartu se dnes radovala v Tokiu, kde porazila vítězku US Open Naomi Ósakaovou z Japonska dvakrát 6:4.



Šestadvacetiletá Plíšková slavila jednačtyřicátý vítězný zápas v sezoně a posune se na sedmé místo žebříčku WTA právě před Ósakaovou. V Tokiu navázala na krajanku Petru Kvitovou , která zde nenašla přemožitelku před pěti lety.

Plíšková se ve finále opírala o skvělý servis. Sice nedávala tolik, es, ale při svém podání v utkání ztratila jen dvanáct míčů. Soupeřce nepovolila ani jeden brejkbol a sama udeřila dvakrát. Poprvé v poslední hře první sady a ve druhém setu čistou hrou na 5:4. Utkání ukončila ziskem jedenáct míčů v řadě a dvěma esy.

"Užila jsem si tady celý týden hodně zábavy a děkuju tátovi za podporu. Získali jsme spolu letos už druhý titul," řekla při předávání cen na kurtu Plíšková, kterou v Japonsku doprovázel otec Radek. Za jeho přítomnosti uspěla i v dubnu ve Stuttgartu.

Radost ve tváři vítězky, zklamání ve tváři poraženéFoto REUTERS/Toru Hanai

"Jsem ráda, že jsem nemusela do třetího setu," usmála se Plíšková, která všechny předešlé zápasy hrála na tři sety a ve čtvrtfinále s Američankou Alison Riskeovou odvrátila hrozbu vyřazení při dvou mečbolech. Kupodivu ale unaveně působila Japonka, která cestou do finále neztratila ani set. Prohrála poprvé po deseti výhrách.

Díky tokijskému vavřínu se Plíšková dostane v pořadí sezony na osmé místo zajišťující start na Turnaji mistryň. O cestu na vrchol roku do Singapuru ale bude muset ještě bojovat příští týden na turnaji ve Wu-chanu a poté v Pekingu.

Výsledek:

Karolína Plíšková (4-ČR) - Ósakaová (3-Jap.) 6:4, 6:4.

Karolína Plíšková se raduje z jedenáctého titulu v kariéře
Karolína Plíšková se raduje z jedenáctého titulu v kariéře

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud