21. října 2019 • 14:57

Comeback jako hrom! "Terminátor" Murray po triumfu vtipkoval o rodině

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dávno, co to vypadalo, že jeho kariéra je u konce. Jak ale už mnohokrát poznali jeho soupeři, Andyho Murrayho není tak snadné porazit. Britský tenista o víkendu vyhrál turnaj v Antverpách, připsal si tak první triumf po 2,5 letech a stoupá žebříčkem. A vzkvétá mu i rodinka, od které se ovšem, jak v žertu řekl, zase potřebuje na chvilku vzdálit.



Na Murrayho cestu platí slavný citát filmového Terminátora. "Já se vrátím!" Brit v lednu podstoupil už druhou operaci kyčle a z nemocničního lůžka se během pár měsíců dostal zpátky mezi vítěze. Jako by nebyl člověk, ale stroj! Z toho si koneckonců dělala legraci i jeho maminka Judy, která na Twitteru sdílela fotomontáž, kde je Andy vyobrazen jako kultovní postava z repertoáru Arnolda Schwarzeneggera.

Murray díky výhře v Antverpách, kde udolal dalšího trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku 3:6, 6:4 a 6:4, vyletěl z 243. místa žebříčku ATP na 116. pozici. "Musím začít víc mluvit o své budoucnosti. Cítím se mnohem více optimisticky," sdělil po vítězném finále, po němž těžko zadržoval slzy.

Našel ale i čas na vtípky. Do listopadového finále Davis Cupu plánuje pauzu a trávení času s rodinou, jeho manželka Kim totiž brzy přivede na svět třetího potomka. "Budu mít tři děti mladší čtyř let. Moje rodina se zvětšila v době, kdy jsem byl mimo tenisový okruh, takže se budu muset asi vrátit, jinak se to úplně vymkne kontrole," zažertoval.

"Moc se na třetí dítě těším. Moje manželka mě při návratu na kurty ohromně podporovala, pomáhala mi bojovat a hrát dál," dodal 32letý Skot.

Murraymu se tak sešla forma, rodinné štěstí, a zdá se, že konečně i zdraví. "Moje kyčel je v pořádku. Už necítím žádnou bolest, což je neuvěřitelné. Asi bych žádnou bolest ani cítit neměl, ta kyčel je kovová, v tom žádné receptory bolesti nejsou," prohlásil o své nové "součástce", díky které si vyloužil přirovnání k Terminátorovi. "Díky tomu můžu hrát dál a užívat si to, co dělám."

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud