4. srpna 2020 • 07:50

Plíšková zvládla tenisový restart. V Palermu porazila nasazenou trojku

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kristýna Plíšková porazila v nočním utkání prvního kola v Palermu při restartu sezony po pětiměsíční přestávce zaviněné pandemií koronaviru nasazenou trojku Marii Sakkariovou z Řecka dvakrát 6:4 a čeká ji dvojnásobná vítězka turnaje Italka Sara Erraniová. Na úvod dnešního programu nastoupí turnajová dvojka Markéta Vondroušová proti Slovince Kaje Juvanové.



Plíšková hned na úvod utkání, které začalo po půlnoci, vzala Sakkariové podání a výhodu brejku si udržela až do konce prvního setu. Obdobně Češka vstoupila i do druhé sady, následně odvrátila jediné tři brejkboly soupeřky a po hodině a půl proměnila druhý mečbol.

„Podmínky byly opravdu složité, před začátkem zápasu jsem na chvíli usnula. Mé tělo není zvyklé hrát ve dvě ráno,“ citoval Plíškovou web WTA. „Hodně bodů jsem získala podáním a také mě podržel backhand. Soupeřka nepředvedla svůj nejlepší výkon na antuce, ale já jsem hrála dobře,“ dodala Plíšková, jež si připsala sedmý skalp hráčky z první dvacítky žebříčku v kariéře.

Ve druhém kole se Plíšková poprvé utká s Erraniovou, která v tříhodinové bitvě vydřela výhru 7:5, 1:6, 6:4 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Italka tak udržela šanci na třetí triumf na turnaji, který ovládla v letech 2008 a 2012.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud