22. září 2020 • 13:19

Bizarní tenisová hádka. Djokovič dostal za titul o deset eur víc než šampionka

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisovým světem mává nečekané téma. Fanoušci na sociálních sítích se bouří proti tomu, že Novak Djokovič dostal za pondělní triumf na turnaji v Římě o zanedbatelných 10 eur víc než vítězka ženské dvouhry Simona Halepová. Mnozí to označili za „směšný“ rozdíl, kterým podle něj chtějí někteří lidé demonstrovat převahu mužů nad ženami.



Djokovič coby vítěz mužské části turnaje dostal 205.200 eur. Halepová po finálové výhře nad obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou, jež musela kvůli zranění vzdát, inkasovala 205.190 eur.

Agentura Reuters uvádí, že tento rozdíl označili někteří tenisoví fanoušci za ubohý. „Lidé, kteří dělají rozdíl v platech na centy, jsou misogyni. Tečka,“ napsal jeden z uživatelů twitteru. „Pokud tak strašně potřebují těch 10 eur, aby si dokázali své mužství, tak ať si je teda vezmou,“ napsal další.

Ačkoli například organizátoři grandslamů dávají vítězům dvouhry žen a mužů stejné odměny, ostatní společné turnaje mívají vzhledem k jiným kategoriím turnajů na ATP a WTA Tour dotaci různou.

Loni dostal Rafael Nadal za vítězství v Římě 958.055 eur, což bylo téměř o polovinu víc, než inkasovala Plíšková. Kvůli důsledkům pandemie koronaviru, jež si vynutila přeložení Internazionali d'Italia z května na září, se také snížila celková dotace turnaje.

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud