9. února 2022 • 22:24

Djokovič je přihlášený na turnaj v USA, i když pořadatel vyžaduje očkování

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovič figuruje mezi přihlášenými hráči na březnový turnaj v Indian Wells, přestože pořadatelé od všech účastníků vyžadují dokončené očkování proti koronaviru. Zatím tak není jasné, zda bude pětinásobný šampion, jenž patří mezi odpůrce vakcinace, v Kalifornii opravdu startovat.



Mezi přihlášenými na prestižní turnaj vedle světové jedničky jsou i další hvězdy včetně Rafaela Nadala , jenž na Australian Open získal rekordní 21. grandslamový titul a odpoutal se od Djokoviče a Rogera Federera . Nechybí ani světová dvojka Daniil Medveděv, trojka Alexandr Zverev či Stefanos Tsitsipas.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič zatím v této sezoně nehrál. V lednu byl po dlouhých tahanicích kolem víza a dohadech o výjimce získané na základě prodělaného covidu-19 z Austrálie vyhoštěn a nemohl na úvodním grandslamovém turnaji sezony obhajovat titul.

Problém se vstupem do země by mohl mít i v USA. Pro cestující ze zahraničí platí od listopadu povinnost dokončeného očkování a možnosti udělení výjimek jsou velice omezené. Poprvé startovat by Djokovič chtěl v únoru v Dubaji, kde není očkování povinné.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud