10. června 2022 • 14:26

Martincová na trávě jede, vyřadila čínskou favoritku a porve se o finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Tereza Martincová porazila na turnaji v Nottinghamu čtvrtou nasazenou Čang Šuaj z Číny 6:3, 6:2 a zahraje si poprvé v této sezoně semifinále. Sedmadvacetiletá Češka neztratila na tamní trávě znovu ani set a probojovala se mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje WTA poprvé od loňského července. V boji o finále vyzve buď světovou pětku Marii Sakkariovou z Řecka, nebo Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.



Šedesátá hráčka světa Martincová vyhrála tři zápasy za sebou poprvé v tomto roce a oplatila Čang Šuaj šest let starou porážku z kvalifikace na Australian Open. Zároveň vyrovnala poměr vzájemných zápasů na 1:1.

Rodačka z Prahy neztratila v souboji s o šest let starší soupeřkou ani jednou servis, naopak Číňanku čtyřikrát brejkla. Po hodině a třinácti minutách využila hned první mečbol.

Sedmadvacetiletá Martincová se dostala do semifinále turnaje WTA popáté v kariéře a zabojuje o druhou finálovou účast. Dosud hrála o titul jen na loňském turnaji v Praze, kde prohrála s krajankou Barborou Krejčíkovou. Na kontě má čtyři tituly z turnajů nižší kategorie ITF.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Martincová (ČR)
- Čang Šuaj (4-Čína) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud