13. prosince 2022 • 13:30

Tenistka Havlíčková (17) je juniorkou roku: Skvělá sezona, ale překvapení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctiletá tenistka Lucie Havlíčková je podle Mezinárodní tenisové federace ITF nejlepší juniorkou roku. Dvojnásobná vítězka juniorského Roland Garros a šampionka ze čtyřhry ve stejné kategorii na US Open získala ocenění pro mladou hráčku jako první Češka od Barbory Strýcové v roce 2002. Organizace o tom informovala na svém webu.



„Pocity jsou skvělé. Je to velká motivace a zpětná vazba na to, co jsme minulý rok zvládli. Určitě je velký úspěch toto ocenění vyhrát,“ řekla hráčka TK Sparta Praha v nahrávce pro média. „Musím říct, že jsem to nečekala. Přijde mi, že je nás teď hodně dobrých juniorek, takže mě to překvapilo,“ doplnila Havlíčková.

V žebříčku WTA jí patří 398. místo. Svěřenkyně trenéra Lukáše Dlouhého letos zvítězila ve dvouhře na juniorském Roland Garros a navázala na loňský triumf Lindy Noskové. Společně s krajankou Sárou Bejlek poté uspěla i ve čtyřhře. Na US Open Havlíčková vyhrála debl po boku Rusky Diany Šnajderové a po turnaji se stala juniorskou světovou jedničkou.

„Tahle sezona byla zatím moje nejlepší. Na začátku se mi vůbec nedařilo a musela jsem se z toho vyhrabat. Přišlo to v Brazílii (Criciúma), kde jsem vyhrála turnaj kategorie A. Poté jsem vyhrála Paříž v singlu a deblu a následně uspěla i na US Open. Myslím, že právě tímhle jsem si to ocenění zasloužila. Byla to skvělá sezona,“ připomněla Havlíčková

Z českých tenistek ovládly anketu ITF v minulých letech Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které vloni a před čtyřmi lety získaly ocenění pro nejlepší deblový pár. V roce 2011 vyhrála Petra Kvitová hlavní ocenění, juniorem roku tehdy byl Jiří Veselý.

V příští sezoně si Havlíčková dala za cíl hrát co nejvíce turnajů mezi dospělými a stoupat žebříčkem. Ráda by hrála kvalifikace grandslamů v dospělé kategorii a dostala se do hlavní soutěže. „Plány ještě nejsou přesné. Začátkem ledna poletíme pravděpodobně na nějakou čtyřicítku, což je novinka na ITF. Poté se uvidí, jaký bude žebříček a podle toho budou následující plány,“ dodala.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud