28. listopadu 2014 • 14:31

Sudí Polák uznal chyby. Kysela se mu za výroky o korupci omluvil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smírem skončila páteční schůzka generálního manažera hokejistů Litvínova Roberta Kysely a rozhodčího Romana Poláka, kterou svolal ředitel extraligy Josef Řezníček. Polák uznal své chyby při řízení zápasu Zlín - Litvínov (6:5 v prodloužení), který se hrál před dvěma týdny, a severočeskému klubu se omluvil. Kysela se sudímu zase omluvil za obvinění, že chyboval úmyslně.



Konflikt odstartovala Kyselova obvinění rozhodčích z tendenčního pískání a zmínky o možném korupčním jednání v komentářích pro média. Polák si je nenechal líbit a požadoval omluvu, což Kysela rázně odmítal. Řezníček proto zorganizoval jejich setkání s cílem, celou záležitost vyřešit.

"V utkání jsem spolu s kolegy chyboval a byli jsme za to komisí rozhodčích potrestáni, což respektuji," uvedl po dnešní schůzce Polák v tiskové zprávě hokejového svazu. "Za chyby, které uznávám, jsem se klubu HC Verva Litvínov omluvil, důrazně ovšem odmítám jakékoli spojení s korupcí nebo to, že bych chyboval úmyslně," prohlásil Polák.

Kysela uvedl, že ho schůzka přesvědčila o tom, že chyby rozhodčích nebyly úmyslné. Nařčení proto vzal zpět. "Rozhodčímu Romanu Polákovi jsem se za toto obvinění omluvil, stejně jako za výroky, které naznačovaly možné spojení s korupcí," uvedl Kysela.

Litvínov zuří na sudí ve Zlíně: Faul, který nebyl, a vyloučený, který nehrál
Video se připravuje ...

"Činíme tak v zájmu českého hokeje a extraligy. Celou záležitost považujeme za vyřízenou a nebudeme se k ní dále vyjadřovat," konstatovali shodně Polák s Kyselou v tiskovém prohlášení.

Kysela obdržel od disciplinární komise extraligy pokutu 20 tisíc korun za obvinění rozhodčích z tendenčního rozhodování. Stejnou pokutu mu udělila BPA, hlavní marketingový partner extraligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud