21. srpna 2016 • 04:40

Pískot v Plzni i hádky na hřišti. Chci, aby se hráči na*rali, řekl Pivarník

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po ostudném selhání se Zlínem (0:2) mají v Plzni hodně o čem přemýšlet. Fotbalisté českého mistra se topí ve velké krizi, frustrace a naštvání se projevuje v hádkách na trávníku a je vidět i na fanoušcích. Po nejhorší domácí ligové prohře od března 2012, kdy Západočeši padli 0:4 s Olomoucí, tribuny své hráče vyprovodily hlasitým pískotem „O problémech víme a máme jich víc,“ povzdechl si po utkání plzeňský trenér Roman Pivarník.



Sedm bodů po čtyřech kolech, takhle Viktoria Plzeň začala v ročnících 2011/2012 a i v sezoně poté. V celkové bilanci zápasů jde ale o nejhorší vstup do sezony, který Viktoria Plzeň zažívá od sezony 2010/2011. Prohra se Zlínem by měla být dostatečným varováním pro to, aby se v týmu něco rychle změnilo.

„Potřebujeme, aby se hráči správně nasrali a začali vystupovat jako tým,“ vyzval velmi jasně utrápené mužstvo ke zlepšení kouč Roman Pivarník. Sám dobře ví, že má starostí nad hlavu. „Problémů máme víc, o kterých víme, ale nechci to rozebírat na veřejnosti. Jde o problémy v organizaci hry, chybí dostupování hráčů. Jsme od protihráčů daleko a dostupujeme je ve chvíli, kdy už nemáme,“ zlobil se plzeňský lodivod.

Se Zlínem jeho tým podal nejhorší výkon v rozběhnuté sezoně. Plzni chybí jiskra směrem dopředu, agresivita, kvalitní útočná fáze. Z někdy až laxnosti pramení opakující se chyby, po kterých z povedených brejků dvakrát udeřil i Zlín.

„V pátek jsme si ukazovali, co Zlín hraje. Upozorňovali jsme přesně na ty věci, ze kterých jsme dnes inkasovali. V bránění jsme nebyli kompaktní. Ve druhé půli jsme zvýšili úsilí, hráli jsme nátlakově, ale byl tam další brejk a gól,“ zlobil se Pivarník.

„Navíc teď hrajeme bez defenzivních záložníků, kteří si nedrží své pozice. Byl bych rád, aby se na sebe hráči začali zle koukat. Potřebujeme, aby se naštvali. Teď jsme sestavu kvůli programu točili, je to pro hráče složitější, potřebujeme se sehrát,“ nabádal trenér své hráče.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Zlín 0:2. Mistr padl, hosté válí
Video se připravuje ...

Na tým padla těžká deka

Na mužstvo, které ještě v minulé sezoně i díky rekordní sérii pod Karlem Krejčím dokázalo obhájit ligový titul, sedla těžká deka. Po velmi dlouhé době zněl Doosan Arénou po utkání rozezlený pískot fanoušků, mezi sebou se na hřišti hádali i hráči, jejichž forma je v drtivé většině hluboko pod jejich možnostmi.

„První poločas byl z naší strany jeden velký omyl. Co jsme předváděli, to nebyla naše hra. Všude jsme byli pozdě, nechtěli jsme balon, aktivita dopředu žádná,“ zlobil se kapitán Roman Hubník , v němž obrovské naštvání vřelo ještě dlouho po zápase během rozhovorů s novináři.

„Taky si dávám do hlavy otázku, proč jsme nebyli víc hladoví, nesnažili se získat odražený balon. Zlín nás v tomhle předčil, nedokážu si to vysvětlit. Jestli trenér bude dělat rozbor, tak si to ti hráči musí uvědomit. Tímhle si totiž fanoušky do ochozů rozhodně nezískáme,“ uvědomil si muž, který jako jeden z mála snažil své spoluhráče nabudit a probrat k lepšímu výkonu.

Plzeň už v úterý čeká domácí odveta play off Ligy mistrů s Razgradem, kde bude dohánět ztrátu 0:2 z půdy bulharského mistra. Zřejmě se opět změní sestava, trenér Pivarník proti Zlínu vynechal z jedenáctky, co nastoupila v Sofii, osm mužů. V Plzni musí přidat úplně všichni, pokud chtějí pokračovat v úspěšných sezonách z minulých let.

„Pokud to nejde herně, což se vždycky nemusí dařit, tak tam ale musí být vidět snaha získat balon za každou cenu. Chuť se prát a chodit do soubojů na sto procent. Lidé by to pak ocenili. Zejména tohle mi v zápase chybělo nejvíc,“ zdůraznil Hubník.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud