Tomáš Podvín
28. září 2016 • 17:35

Holoubek na roztrhání! Hráči musí ukázat, že patří do Sparty, hlásí kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavé, ale také hektické dny zažívá sparťanský trenér David Holoubek. Ten totiž po odvolání Zdeňka Ščasného v letenské hierarchii povýšil a ve čtvrtek povede tým v zápase Evropské ligy proti Interu Milán. Zároveň ale nadále působí jako hlavní kouč sparťanů do 19 let, kteří ve středu vítězně zahájili svou premiérovou cestu v mládežnické Lize mistrů.



Ve středu od dvou odpoledne stál Holoubek na lavičce Sparty U19. Jeho tým zvládl debut v UEFA Youth League na jedničku, černohorskou Podgoricu porazil jasně 4:0. Jen co mladý kouč po zápase poděkoval fanouškům, zakřičel si s týmem a stihl rychlý rozhovor, zamířil ze Žižkova na Letnou. Tam totiž byla v plánu oficiální tisková konference před utkáním s Interem.

Holoubek po U19: Mustedanagiče jsem chtěl na lavičku proti Interu
Video se připravuje ...

„To přepínání mezi mládežnickým týmem a chlapy zažívám už tři měsíce, kdy jsem asistentem u áčka. Na zápas Ligy mistrů jsem se moc těšil a jsem rád, že jsme vyhráli. Teď už se zase plně soustředím na A tým, nemám s tím žádný problém,“ tvrdil Holoubek.

Zároveň ale přiznal, že tak rychlý posun nečekal. „Když jsem v létě odjížděl na dovolenou, dozvěděl jsem se, že se stávám asistentem u áčka. Už to bylo překvapení. Kdyby mi někdo řekl, že koncem září budu hlavním trenérem, i když jen na jeden dva zápasy, nevěřil bych mu,“ usmál se.

Hráči musí dokázat, že patří do kabiny Sparty

Teď je to ale realita. A Holoubek se tak připravuje na velký debut proti Interu Milán. „Ale není to o nějakém dokazování, jestli je Holoubek dobrý, nebo špatný trenér. Je to o tom, že hráči musí ukázat fanouškům a všem lidem, že jsou dobří a zaslouží si být v kabině Sparty,“ řekl kouč Letenských.

Kouč Sparty Holoubek: Volal jsem si s Krejčím, radil mi, co na Inter platí
Video se připravuje ...

Holoubek tak nyní přemýšlí, jak na slavného soupeře vyzrát. „Přiznávám, že poslední noc nebyla úplně optimální, honí se mi v hlavě hodně myšlenek. Jak hrát, jaký zvolit styl, jaké vybrat hráče... Chceme s kolegy sestavit tým, který Inter prověří. Chceme Spartu vzbudit,“ burcoval.

David Holoubek na tréninku Sparty před Evropskou ligou s Interem
David Holoubek na tréninku Sparty před Evropskou ligou s Interem

I přes svou vytíženost pak mladý trenér stihl jeden důležitý rozhovor. „Včera jsem si dlouho volal s Láďou Krejčím, který proti Interu o víkendu hrál. Radil mi, co na ně platí. Jinak má ale rozbor Interu na starosti Standa Hejkal,“ prozradil Holoubek.

Víc než informace o soupeři ho ovšem nakonec stejně zajímá vlastní tým. „O některých slabinách Interu vím, ale celou přípravu děláme tak, abychom se odrazili od našich výkonů a naší tvrdé práce na hřišti. Inter respektujeme, ale chceme začít od nás,“ tvrdil.

Na závěr pak Holoubek prozradil, že šanci možná dostanou i hráči, které zná z mládežnického týmu. „Můžete očekávat, že na lavičce budou sedět mladí hráči,“ potvrdil Holoubek.

De Boer: Změna trenéra může být pro Spartu pozitivem
Video se připravuje ...

Sparta - Podgorica: Debakl! Po Marečkově dorážce Sparta vedla 4:0
Video se připravuje ...

Sparta - Podgorica: Mustedanagič zvýšil z penalty na 3:0
Video se připravuje ...

Sparta - Podgorica: Šťastná trefa! Po Havelkově tečované střele vede Sparta 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Podgorica: Gól! Mustedanagič z přímého kopu poslal Spartu do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Ščasný: Sedneme si s vedením a najdeme nejlepší řešení pro mužstvo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud