18. dubna 2017 • 05:00

Plzeň vede, Slavia dominuje. Boj o titul? Zkušenosti vs. gólová smršť

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slavie při děkovačce po výhře nad Hradcem KrálovéFotbalisté Slavie při děkovačce po výhře nad Hradcem KrálovéFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Jde do tuhého, už není kam uhnout. Ve fotbalové ePojisteni.cz lize zbývá odehrát šest kol, v banku leží osmnáct bodů. Boj o titul se smrskl na dva poslední bojovníky. Buď Plzeň, nebo Slavia, třetí a trápící se Sparta už ztrácí příliš. Západočeši sice drží v tabulce první místo a jednobodový náskok, nicméně Slavia většinu jara připomíná nezastavitelnou mašinu. Kdo je na tom z velkých konkurentů momentálně lépe? Server iSport.cz srovnal aktuální šance aspirantů na korunu ligového krále.

  • Ofenzivní síla

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Hradec Králové 4:0. Vysokou výhru řídil kapitán Škoda
    Video se připravuje ...

    Tady dominuje Slavia. Zatímco Viktoria Plzeň ve 24 odehraných zápasech nastřílela 37 branek, „sešívaní“ rozvlnili síť už v 51 případech. Trenér Jaroslav Šilhavý disponuje ohromným ofenzivním arzenálem. Milan Škoda (14 gólů), Muris Mešanovič (10), Jaromír Zmrhal (6). K nim připočtěte produktivního Jana Sýkoru, Josefa Hušbauera, z lavičky můžou naskočit Ruslan Mingazov nebo Stanislav Tecl. Slávistický kouč vybírá ze široké palety kvalitních hráčů, kteří dokáží pomoct i jako náhradníci v průběhu zápasů. Plzeň sice v sestavě také drží velkou kvalitu, nicméně posílená Slavia v aktuální sezoně vypadá směrem dopředu mnohem lépe.

  • Aktuální forma

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:0. Mistr jistil výhru spornou penaltou
    Video se připravuje ...

    Plzeň většinu zápasů vyhrála, ale herní projev stále není úplně ideální. Na jaře zápasy často urvala silou a vítězila rozdílem jediné branky (Příbram, Liberec, Bohemians, Karviná, Hradec). Zato Slavia si většinu zápasů užívá s mnohem výraznějším skóre. Na jaře nadělila osm branek Příbrami, v poháru dala „bůra“ Karviné, v pondělí z Edenu odjel se čtyřgólovým přídělem Hradec Králové. „Jedeme na vítězné vlně, kluci jsou v pohodě. Koukáme už dopředu, chceme hrát evropské poháry. Tam musíme hrát tímto způsobem, jinak bychom v Evropě neměli co dělat,“ hodnotil kouč Šilhavý.  

  • Zbývající los

    Hušbauer po výhře Slavie: Necítím větší tlak než ve Spartě
    Video se připravuje ...

    Los Plzně: Sparta (v), Dukla (d), Jablonec (v), Mladá Boleslav (d), Brno (v), Jihlava (d).

    Los Slavie: Slovácko (v), Jablonec (d), Bohemians (v), Dukla (d), Mladá Boleslav (v), Brno (d).

    Plzeň čeká těžká zkouška hned v neděli. Viktoria jede na Spartu, kde v posledních sezonách hrála klíčové bitvy o ligový titul. Letenský tým na jaře drhne a boří se v krizi. Nicméně třeba na Slavii pod novým trenérem Petre Radou zahrál velmi dobře a hráči se určitě budou chtít předvést i proti svému velkému rivalovi z posledních let. Ve zbylých zápasech bude pro obhájce titulu určitě náročný výjezd do nepříjemného Jablonce, kde se Západočechům nikdy nehrálo dobře. Slavia jede hned v pátek na Slovácko, v Uherském Hradišti může čekat tvrdý boj o každý metr placu. „Sešívané“ čeká také nevyzpytatelné vršovické derby na Bohemians, domácí duel s Jabloncem a zápas v Mladé Boleslavi.

  • Mistrovské zkušenosti

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 2:2. Domácí komicky chybovali, pak dotahovali
    Video se připravuje ...

    Ty může parta pod taktovkou trenérů Zdeňka Bečky a Pavla Horvátha rozdávat po hrstech. Matúš Kozáčik, David Limberský, Roman Hubník, Marek Bakoš, Milan Petržela a další. Všechno ostřílení bouráci, co zažili Ligu mistrů a v důležitých zápasech neztrácejí nervy. Možná i kvůli lety prověřenému kádru Plzeň na jaře bodově zvládala i zápasy, kde to mužstvu nelepilo. Díky povedenému závěru otočila utkání v Karviné (3:2), doma zase na poslední chvíli zachránila alespoň bod s Teplicemi (2:2). Slavia v jarních zápasech působí po herní stránce mnohem přesvědčivěji, vyhrála i vzájemný zápas v Edenu (1:0). Jenže třeba derby se Spartou v pozici velkého favorita nezvládla a mohla být ráda za remízu 1:1. V boji o titul se kádr ocitá úplně poprvé a až závěrečná kola napoví, jak se s ohromným tlakem nově poskládané mužstvo vypořádá.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud