Jan Podroužek
3. ledna 2018 • 09:56

Nadějní zahraniční mladíci do Slavie? Ne, český mistr bude lovit doma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzduchem létají kachny, konkrétně dvě. Slavii, která dnes zahájí přípravu, by údajně měli během zimy podle různých informací posílit dva hráči – Szymon Žurkowski z Górniku Zabrze a Luka Menalo z Brijegu. Ani jedno ale není pravda. Záměr sportovního ředitele Jana Nezmara a realizačního týmu v čele s novým koučem Jindřichem Trpišovským je spíš soustředit se na poznání stávajícího kádru a doplnit ho domácími hráči.



Šéf slávistické akademie a skautingu Jiří Plíšek má sice v malíku skoro celý Balkán, ale na jeho znalost v zimě nejspíš vůbec nedojde. Sportovní vedení „sešívaných“ má jiné představy o posilování v zimní přestávce. A rozhodně do něj nezapadají dvě zprávy, které se kolem úřadujícího mistra objevily v posledních dnech.

Ta první přišla z Polska. Do hledí červenobílých se měl dostat dvacetiletý záložník Szymon Žurkowski, talent a dnes už opora třetího týmu Ekstraklasy i kapitán „jednadvacítky“. Twitterový účet Scouting Polska ho dokonce vyhlásil za uplynulý rok největším překvapením soutěže a stal se hráčem s nejzávratnějším výkonnostním růstem u severních sousedů.

Lukáš Došek: Šilhavý skončil, protože nesplnil cíle soudruhů z velké říše
Video se připravuje ...

Přišel s tím web eurosport.interia.pl a navrch doplnil, že by ze Slavie měla letět nabídka dva miliony eur, tedy něco přes padesát milionů korun. Jenže kromě toho, že Žurkowski je velký polský talent, není na této zprávě nic pravdy.

Mladý záložník totiž dosud nebyl terčem slávistického skautingu, nikdo ho osobně nesledoval a sportovní úsek se ani cestou zahraničních posil zatím nevydal.

Tím pádem je úlet i další novinka, přestup Bosňana Luky Menala. Levé křídlo Širokeho Brijegu je další velmi nadějné eso, v domácí lize dal v sedmnácti zápasech devět gólů a daří se mu i v bosenské jednadvacítce, kde má v sedmi utkáních dvě branky.

Šilhavý o konci ve Slavii: Věřil jsem, že ještě dostaneme šanci, je mi smutno
Video se připravuje ...

Slavia ovšem na jednadvacetiletého Balkánce žádnou nabídku nepodala a ani ho nesleduje. Jediným, kdo se měl o Menala přihlásit, měla být italská Pescara.
I ta už ale dostala z Bosny jasnou odpověď. „Luka zůstane v Širokém Brijegu,“ pravil posledního prosince na setkání s novináři sportovní ředitel klubu Dalibor Šilič.

Skutečným cílem slávistického zájmu má být dokonalé poznání současného kádru a ujištění, který z hráčů bude splňovat nároky na směr nového realizačního týmu v čele s trenérem Jindřichem Trpišovským.

Proto společně se sportovním ředitelem Janem Nezmarem uvažují o posílení někým ze Slovanu Liberec, odkud současné sportovní vedení Slavie přišlo. V kurzu jsou jména obránců Vladimíra Coufala a Ondřeje Kúdely a brankáře Ondřeje Koláře. Nikoliv Žurkowski a Menalo.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud